LinkedLetter #1: Значителен ръст през последните три месеца, сторита и нови видеофункционалности

Posted on: май 8, 2020 Posted by: Alexander Krastev Comments: 0

LinkedLetter #1: Значителен ръст през последните три месеца, сторита и нови видеофункционалности

Добре дошли в първото издание на LinkedLetter, седмичният преглед на най-важните новини около най-голямата професионална мрежа в света LinkedIn, изготвян с внимание от екипа на агенция BookMark.

На 5 май LinkedIn посрещна своя на 17-и рожден ден със значителен ръст за последните три месеца и минавайки границата от 690 млн. потребители. Няколко дни по-рано от компанията собственик на платформата Microsoft представиха пред инвеститорите финансовия доклад за второто тримесечие на фискалната 2020 г.

“Ние помагаме на организациите да привличат, задържат и развиват талантите си с нашето портфолио от Talent Solutions, Talent Insights, Glint и LinkedIn Learning. Професионалистите са гледали близо 4 милиона часа съдържание в LinkedIn Learning през март, ръст с почти 50% месец след месец. С LinkedIn Live хора и организации могат да излъчват видео съдържание в техните мрежи в реално време. Стриймингът се увеличи със 158% от февруари насам”, казва главният изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела. Всички изказвания от представянето на доклада можете да прочетете тук.

Потребителските сесии в LinkedIn са скочили с 26% за последното тримесечие, сочат още данните от отчета на Microsoft. Според отчета с 21% са се повишили и приходите на платформата, като не се дават данни каква част от тях са от реклами и каква – от продажба на функционалности. “LinkedIn е мястото, където повече от 690 милиона професионалисти се свързват, научават нови умения и намират нови възможности – допринасяйки за рекордните нива на ангажираност в платформата за третото тримесечие”, обяснява Надела. Още в материала на VentureBeat.

LinkedIn Stories вече са достъпни за потребителите в Бразилия, четвъртия по размер за платформата пазар. От първите снимки от потребители се вижда, че миниисториите ще имат класическия изглед на своите посестрими от Instagram и Facebook. Тук обаче те ще са с дължина до 20 секунди и ще са видими от контактите и последователите на всеки професионалист или страница. Ще могат да се споделят с други потребители, а публикувалите ги ще имат обратна връзка за броя виждания и списък с конкретните потребители. Макар все още да няма яснота кога LinkedIn Stories ще са достъпни за всички потребители, първите подробности можете да видите тук.

Нова функционалност идва в помощ на търсещите работа – LinkedIn Video Intro. Все повече и повече интервюта за работа ще се провеждат дистанционно и затова ще става все по-важно кандидатите да умеят да се представят добре и във виртуална среда. За да им помогнат, LinkedIn пуснаха функционалност за кратко видео представяне – LinkedIn Video Intro.

This slideshow requires JavaScript.

HR специалистите ще могат да изпращат конкретни въпроси на кандидатите преди да ги поканят за директно интервю, които ще имат възможност да запишат и изпратят видеоотговори. Помислено е и за търсещите работа – изкуствен интелект ще анализира отговорите и ще предлага конкретни насоки за подобрение. Научете повече в LinkedIn Talent Blog

Не пропускайте днешното издание на нашата Петъчна оперативка, в която ще говорим именно за LinkedIn и как мрежата подкрепя професионалната общността през последните няколко наистина трудни месеца.

Ако искате да получавате новини и полезни съвети за работа с LinkedIn директно на електронната си поща, абонирайте се за нашия LinkedIn бюлетин!