LinkedLetter #26: Новите функции в Sales Navigator и доклад за прозрачността на LinkedIn

Posted on: ноември 13, 2020 Posted by: Теодора Рафаилова Comments: 0

LinkedLetter #26: Новите функции в Sales Navigator и доклад за прозрачността на LinkedIn

В началото на ноември споделихме за еволюцията на Bookmark в агенция за LinkedIn маркетинг, а през тази седмица стана факт и The Linked Blog. Изцяло на английски език, той ще събира експертни материали за новите функции в професионалната мрежа и полезни съвети, както за начинаещи, така и за напреднали. Първата статия в него е посветена на използването на LinkedIn Stories – един от най-очакваните от потребителите формати в платформата. А както винаги, от днешното издание на LinkedLetter можете да разберете още от най-интересното в LinkedIn.

LinkedIn добави нови функции към Sales Navigator, насочени към това да помогнат на компаниите да заздравят връзките с настоящите си клиенти и да идентифициран интереса на бъдещите си партньори. 

“Sales Navigator винаги ще бъде ефективен инструмент за идентифициране на нови клиенти, но той е и инструмент, който ще ви помогне да изградите и поддържате връзка с настоящите си партньори”, вярва Линдзи Едуардс, вицепрезидент на продуктовия мениджмънт в LinkedIn. 

Една от новите функции ще позволи на потребителите да добавят CSV списъци от своята система за управление на връзките с клиенти (CRM) в Sales Navigator. Така те ще могат да идентифицират и приоритизират потенциалните възможности спрямо тяхната LinkedIn активност като InMail, съобщения, покани за свързвани и Smart Link активност. 

“Свързването на LinkedIn и CRM данните ще ви даде съвсем ясна картина на това какво се случва с всеки акаунт и ще намали времето за превключване между двете”, допълва Едуардс. Още за тази възможност вижте тук.  

Защитата на данните на потребителите е ключова тема в доклада за прозрачността на LinkedIn, обхващащ първата половина на 2020. В него се подчертават още усилията на платформата да предпази потребителите от онлайн тормоз.

Заедно със засиления интерес към професионалната мрежа и възможностите, които тя предоставя, отчита се и ръст в опитите за използването й с цел спам, измами и разпространение на невярна или подвеждаща информация. Повече от 33 млн. са спрените опити за регистрация на фалшиви акаунти, а 98,4% от тези случаи са резултат от автоматичните защити и софтуер с изкуствен интелект, използвани от LinkedIn. 

Въпреки стриктните условията за ползване, които платформата допълни през август, отчита се ръст в публикациите, съдържащи невярна информация. В рамките на шестмесечния период са премахнати 22 846 подвеждащи публикации, свързани с епидемията от COVID-19. “Продължаваме да улавяме и премахваме повече от 98% от това съдържание преди то да е достигнало до потребителите”, споделя в своя доклад екипът. 

Акцент в работата им е и борбата с измами и разпространение на спам съдържание. Автоматичните защити на платформата са премахнали повече от 79 млн. заплахи за сигурността на потребителите, докато LinkedIn продължава да споделя полезни съвети и насърчава проактивните действия за защита на личните данни. Прочетете целия доклад тук

Според данни на Atlas VPN 47% от получените имейл съобщения, изпратени от акаунти, представящи се за LinkedIn с цел измама, са били отворени от потребители. Така за трета поредна година съобщенията, които съдържат ключова дума LinkedIn, имат най-висок open rate от тези с използване на социална мрежа като източник. И въпреки че показват ясно колко високо е доверието на потребителите към платформата, повечето от тези атаки имат за цел незаконно присвояване на лични данни. Най-често те опитват да заблудят потребителите, че от платформата им предоставят данни за нови контакти, резултати от търсене и покани за свързване. Вниманието към детайла е сред най-добрите стратегии за защита от подобни атаки, а повече по темата можете да откриете тук

Ако искате да получавате новини и полезни съвети за работа с LinkedIn директно на електронната си поща, абонирайте се за нашия LinkedIn бюлетин!