LinkedLetter #25: Бъдещето на подбора и как LinkedIn се превърна в синоним на “социални продажби”

Posted on: November 6, 2020 Posted by: Милена Ташева Comments: 0

LinkedLetter #25: Бъдещето на подбора и как LinkedIn се превърна в синоним на “социални продажби”

За BookMark първата седмица на ноември започна с официализирането на една промяна, за която се подготвяме вече няколко месеца – превръщането ни в агенция за LinkedIn маркетинг. Това е ниша, която основателят на агенцията Александър Кръстев развива вече повече от десетилетие. През последната година обратната връзка от партньорите на BookMark и нарастващите запитвания ни показаха, че е дошъл моментът за промяна

Ето и какви акценти подбрахме за вас от изминалата седмица около най-новото в професионалната мрежа.

84% от професионалистите по придобиване на таланти вярват, че дистанционният подбор ще надживее пандемията от Covid-19, твърди новият доклад The Future of Recruiting на LinkedIn. Той се фокусира върху Европа и Близкия Изток и анализира ексклузивни данни за потребителите на LinkedIn, стотици интервюта с водещи специалисти по подобор и предлага на професионалистите ценна информация за това как да навигират в “новото нормално”. 

Със специални насоки за новата си политика на гъвкавост LinkedIn и Microsoft подготвят служителите си за края на кризата и кариерното бъдеще. Удължаването на падемията принуди света да преосмисли идеята за работа в офис и това налага промяна и в регламентирането на дистанционния формат. Според новата политика дистанционната работа през от част от времето (по-малко от 50%) ще се счита за стандартна, а работното време и местоположението на служителите вече ще бъдат гъвкави. Промените в това кога и къде работят служителите все пак ще бъдат предмет на одобрение от ръководството и трябва да се приведат в съответствие с целите на екипа. Тази промяна ще засегне и персонала на LinkedIn, които наскоро обявиха, че служителите на компанията ще продължат да работят дистанционно поне до юли 2021.

Как LinkedIn се превърна в синоним на “социални продажби” разказва Брайън Нордли за Built it. Освен кратък преглед на историята и вдъхновението зад Sales Navigator, статията предлага и поглед към стратегическите решения, оформили политиката на LinkedIn. 

Ако искате да получавате новини и полезни съвети за работа с LinkedIn директно на електронната си поща, абонирайте се за нашия LinkedIn бюлетин!