Как да създаваме съдържание за страниците в LinkedIn с Content Suggestions

Как да създаваме съдържание за страниците в LinkedIn с Content Suggestions
Posted on: September 22, 2020 Posted by: Диляна Денева Comments: 0

Как да създаваме съдържание за страниците в LinkedIn с Content Suggestions

Кратък на ръчник за ползване на
предложеното съдържание

Всяка сряда на страницата на BookMark в LinkedIn публикуваме анкета, в която можете да изберете каква да бъде следващата статия в блога на BookMark, свързана с функционалностите на професионалната мрежа. Миналата седмица най-много от вас поискаха да разберат повече за Content Suggestions и днес ще откриете най-важното за този инструмент на LinkedIn.

Създаването на фирмена страница в LinkedIn е абсолютно задължително, ако искате вашият бизнес да не пропуска ключови възможности за достигане на правилната аудитория или пък намирането на партньори. Това обаче е само началото. За да работи добре за вас, страницата ви трябва да предлага регулярно и полезно съдържание. Ето тук идва трудната част и тази статия ще ви помогне с нея. 

На първо място трябва да намерите отговорите на следните въпроси: Кой посещава страницата ни и от какво се интересува?; Когато става въпрос за качване на съдържание на страницата ни, как можем да сме сигурни, че използваме времето си разумно? Полезен и силно препоръчителен инструмент за поддържането на страници е календарът на публикации (social media calendar). Той ни помага да подготвим разнообразно и ангажиращо съдържание в аванс – за минимум седмица наред, а в зависимост от конкретния проект бихме могли да подготвим конкретни публикации за месец(и) напред. Можем да споделяме собствено съдържание, както и такова, което има потенциала да спечели и задържи вниманието на последователите ни. Как да го намерим обаче?

Функцията Content Suggestions позволява на администраторите на страници в LinkedIn да откриват и споделят съдържание, с което общността от последователи да се ангажира. Тя предлага селекция от най-популярните статии за последните 15 дни, категоризирани по параметри, които самите вие задавате.

Ето и стъпките, които трябва да следвате, за да използвате Content Suggestions:

 1. Влезте във фирмената си страница с изглед на администратор (Admin View).
 2. Изберете таба Content.

Ако виждате икона с катинар, трябва да отключите функционалността като попълните детайлите за тези секции на вашата страница:

 • Industry
 • Company size
 • Website URL
 • Description
 • Logo
 • Street Address
 • Custom button
 • Your first post
 • Hashtags

В левия панел ще откриете различни настройки, които да зададат параметри за търсене на съдържание за вас.

Можете да филтрирате търсенето по аудитория (Audience), но обърнете внимание, че тя не може да съдържа по-малко от 300 души. Така че ако решите да стесните търсенето само до вашите служители, ако нямате минимум 300, филтърът ще остане неактивен. В такъв случай настройвате търсене из цялата LinkedIn общност, като я стесните, фокусирайки се върху това на какво реагира потенциалната ви аудитория в България. С нарастването на последователите ви, предложенията ще станат по-силно обвързани с интересите на вашата целева аудитория.

Можете да изберете една или няколко индустрии, в които платформата да търси подходящото за вас съдържание. Според настройките на страницата ви ще видите няколко опции, а може и да добавите друга област. Добре е да не стеснявате прекалено много търсенето, защото така е много вероятно да пропуснете важно за вас съдържание.

След това можете да рафинирате търсенето си и с филтрите за местоположение, длъжност на служителите и йерархия.

В дясната част на екрана ще видите избрания по зададените от вас параметри Suggested Content. Подредбата на предложените публикации не е случайна и можете да ползвате таговете за engagement rate (измерени в проценти), както и към коя индустрия спада всяка публикация, за да се ориентирате в подбора на най-уместното и ефективно за вас съдържание. Можете да последвате страниците и хората, чието съдържание е предложено за вас, за да следите тяхната активност и да се ангажирате активно с него – посредством реакции, коментари и/или споделяне.

Content Suggestions е допълваща функционалност на тази за анализа на вашите данни (Analytics). Когато публикувате съдържание по-често, вие генерирате повече данни, отнасящи се до вашето съдържание и вашата аудитория. Така анализът на поведението на вашите последователи (от таба Analytics) става по-богат и по-надежден. 

Content Suggestions  работи добре и при компаниите с повече от една целева аудитория. Когато решите да публикувате съдържание от Content Suggestions на вашата страница, имате възможност да насочите публикацията само до определени сегменти от вашата аудитория. Това ви дава възможност да достигате нова аудитория, като същевременно последователите на вашата страница виждат само публикации, предназначени за тях. 

Последвайте страницата на BookMark в LinkedIn и не пропускайте да гласувате в следващата ни анкета в сряда!