Вие задавате въпроси за LinkedIn, BookMark отговаря

Posted on: November 10, 2022 Posted by: Яна Митева Comments: 0

Вие задавате въпроси за LinkedIn, BookMark отговаря

Как LinkedIn ни помага да развием своя личен професионален бранд? Какво е необходимо, за да изградим атрактивно присъствие в мрежата? След като чухме вдъхновяващи професионалисти от различни области в рубриката ни „BookMark представя… LinkedIn Audio Edition”, решихме и ние да покажем своята експертиза в областта на… LinkedIn, разбира се! Това бе и началото на нова традиция – всеки първи петък от месеца ще организираме аудиосъбития, в които можете да ни задавате всякакви въпроси, свързани с LinkedIn.

По време на разговора ни отговорихме не само на запитванията от слушатели на живо, но обсъдихме и темите и въпросите които получихме през последните седмици от нашите партньори и последователи. Сред тях беше и комуникацията на събития в LinkedIn. Яна, най-новият член на BookMark (нагърбен с координацията на няколко ключови събития на наши партньори), сподели, че важно за успеха на популяризирането на нашето събитие в мрежата е изграждането на стратегия, в която на първо място да определим своите целеви аудитории. Следва да използваме различните възможности, които LinkedIn ни предоставя, а именно да използваме професионалната си мрежа от контакти и да ангажираме служителите си с активно споделяне на съдържание. Формирайки  ключовите послания на база тези аудитории, следва да ги приложим в планираните публикации, възползвайки се и от разнообразието от форми в мрежата. Тя ни посъветва и да мислим в перспектива, без да се ограничаваме само с конкретната дейност, която комуникираме.

Създайте съдържание не само с цел по-голямо присъствие на събитието, а изграждане на взаимоотношения с хора и компании в дългосрочен план.

Освен ефективността на LinkedIn за компаниите, интерес предизвикват и ползите от личното ни присъствие в мрежата и регулярната ни активност там. Алекс сподели, че LinkedIn предоставя отлични възможности на младите професионалисти да развият своя личен професионален бранд. За да го постигнат успешно, той посочи три ключови фактора – създаване на ангажиращо съдържание, изграждане на солидна мрежа от контакти и поддържане на атрактивен профил.

Погрижете се за профила си, така че да ви представя в най-добрата светлина и да показва какви са професионалните ви планове в близките няколко години

По отношение на контактите от нашата мрежа, той ни насърчава да се свързваме с хора, с които през следващите месеци и години можем да работим заедно като част от една компания, да бъдем партньори или клиенти и т.н. Алекс наблегна и на важното значение на нашата активност, тъй като съдържанието показва отдадеността ни, както и желанието за учене, развитие и усъвършенстване в професионалната ни област.

Точно този аспект обаче предизвиква несигурност у някои потребители, които не са наясно какво да публикуват, за да се отличат в мрежата. Диляна сподели, че не е съгласна с широко разпространеното твърдение, че LinkedIn е професионална мрежа, в която е удачно да споделяме само нашите постижения и поводи за радост. Тя твърди, че цялостното ни присъствие зависи и от това нашите последователи да ни познават не само като професионалисти, но и като личности.

Много хора могат да се похвалят със сертификати, но малко са тези, които показват човешката си страна и трудните си моменти.

Чуйте целия ни разговор, за да разберете повече по тези теми, както и останалите аспекти на мрежата, които обсъдихме. Присъединете се към нас и в следващия ни епизод „Питайте ни всичко за LinkedIn“ на 2 декември.