Маргарита Йорданова и Вера Калудова: LinkedIn ни помага да намерим точните служители и да изградим онлайн общност

Posted on: ноември 22, 2022 Posted by: Яна Митева Comments: 0

Маргарита Йорданова и Вера Калудова: LinkedIn ни помага да намерим точните служители и да изградим онлайн общност

„Хората разгръщат потенциала си, когато имат поле за изява и гласувано доверие от работодателя“, това споделиха нашите гости от dm Маргарита Йорданова, Ръководител екип „Работодателска марка и рекрутинг“ и Вера Калудова, Ръководител екип „Обучение и развитие“). Диляна Денева и Александър Кръсте от BookMark разговаряха с тях за развитието на служителите, изграждането на работодателска марка и ролята на LinkedIn за успешните резултати в тази посока.

Развитието на служителите следва да е приоритет за всяка компания, а в dm то е в центъра на всичко, което правят. Вера Калудова сподели, че това е възможно, когато хората имат свобода и поле за изява, което ги кара да действат самоинициативно. Добавяйки и гласуваното доверие от страна на работодателя, служителите разгръщат потенциала си и се развиват не само като професионалисти, но и като личности. “Това как се чувстваме като личности влияе върху това как вършим работата си”, споделя Вера. Самодисциплината и самоорганизацията са качествата, които те най-много ценят и развиват у хората в екипа си, тъй като вярват, че именно те са двигател на израстването.

Маргарита и Вера споделят,  че когато става въпрос за използването на социалните мрежи за изграждане на работодателска марка, LinkedIn вече се е превърнал в любим онлайн инструмент за тях. “LinkedIn ни помага да намерим точните служители, да изградим онлайн общност и работодателската си марка”, споделя Маргарита и насърчава компаниите да инвестират време и усилия за активното си присъствие в мрежата, за да постигнат целите си. Тя посочва, че от dm следят ангажираността на публикациите си в LinkedIn, което им помага да се ориентират по-добре за интересите на потребителите и да отговорят на тях в бъдещата си комуникация.

Усилията на отделите Човешки ресурси в компаниите са от ключово значение не само за задържане на настоящите служители, но и за привличането на нови таланти и изграждането на работодателска марка. Маргарита Йорданова пояснява, че това е един непрестанен процес от изграждане на положителен имидж на компанията както в нейните рамки, така и извън тях, позиционирайки я като отличен работодател. Тя споделя, че в dm се стремят към това да осмислят работния ден на служителите си и да ги карат да се чувстват ценени и подкрепенени. Важно за всяка компания също е да взима предвид обратната връзка и да се стреми да подобри преживяването на служителите.

Чуйте целия ни разговор, за да научите повече и за това как да измерваме ефективността от развитието на работодателската марка, както и как бизнесът може да допринесе за професионалното развитие на младите хора.