Радостина Христова: LinkedIn е най-доброто място, ако искаш да се свържеш със сериозни бизнеси

Posted on: October 17, 2022 Posted by: Яна Митева Comments: 0

Радостина Христова: LinkedIn е най-доброто място, ако искаш да се свържеш със сериозни бизнеси

„В LinkedIn можеш да намериш най-подходящите личности и най-добрите истории” – това сподели Радостина Христова, известна и като „Радостна мама”, по време на първия епизод от рубриката ни, реализирана чрез новия формат за страници – LinkedIn Audio Events. Като блогър, инфлуенсър и основател на Influencer Media Bulgaria, тя ни разкри повече за ролята на инфлуенсърите при провеждането на кампании, както и потенциала за развитие на B2B инфлуенсър маркетинга в България. С нея разговаряха Диляна Денева и Александър Кръстев от BookMark.

Радостина Христова създава своя блог преди повече от четири години с една ясна цел – той да предоставя полезна информация и да се развие дотолкова, че да бъде монетизиран. Чрез него успява да пресъздаде майчинството под една по-различна форма и това се превръща в източник на вдъхновение и забавление за хиляди родители. Нейният съвет към хората, които искат да предприемат подобно начинание, е да имат план, визия и цел, както и да са наясно къде искат да бъдат след няколко години.

„Радостна мама” призна, че въпреки пожънатия успех, не разполага с точна рецепта или задълбочена експертиза, насочена към стартирането на бизнес. Тя подчерта, че нейните сили са създаване на съдържание, завладяване на аудитории и създаване на общности. Именно тези качества Радостина приписва на истинския инфлуенсър. Вярва, че чрез професията си влияе на много хора и има възможността да променя нагласата им в определена посока.

Това обаче не е единственото и амплоа, тъй като работата и позволява да погледне и от другата страна – тази на бизнеса, свързвайки лидерите на мнение с различни компании. Ако търсим подходящ инфлуенсър за нашата кампания, тя съветва да обърнем внимание на статистическите данни, които показват активността на избрания човек. Според нея именно тя е добър индикатор, че партньорството ще бъде успешно. 

Не по-малко важен фактор при провеждането на една кампания, в основата на която е инфлуенсър маркетингът, е и изборът на правилната социална мрежа. Радостина посочва, че следва да обърнем внимание на това къде се намира нашата целева аудитория, както и къде е най-добре да позиционираме типа съдържание, което очакваме инфлуенсърът да създаде. Различните социални мрежи имат своите отличителни черти, но когато става дума за B2B инфлуенсър маркетинг, според нея най-подходящото място е LinkedIn. Самата тя избира именно тази социална мрежа, заедно с Facebook, за двата водещи комуникационни канала при създаването на infleuncermedia.bg

Когато искаш да изградиш нещо стабилно, да се свържеш със сериозни бизнеси и да бъдеш възприет като доверен и дългосрочен партньор – мястото ти е в LinkedIn.

категорична е тя.

Радостина сподели, че е впечатлена от новите функционалности и от начина по-който мрежата подобрява потребителското преживяване. „Тук са качествените истории и подходящите хора, които да използвате за най-различни бизнес нужди”, твърди тя, като подчертава, че комуникацията в мрежата е лесна и ефективна. Според нея LinkedIn тепърва ще се развива в България, затова насърчава компаниите да използват пълния потенциал на мрежата, защото тя наистина работи.

Чуйте целия ни разговор с Радостина Христова, за да научите още за това каква е ролята на създателите на съдържание, как да планирате успешна инфлуенсър маркетинг кампания и какъв е потенциалът за развитие на B2B инфлуенсър маркетинга в България.