Колко страници да има компанията ни в LinkedIn и още въпроси този месец

Posted on: December 5, 2022 Posted by: Яна Митева Comments: 0

Колко страници да има компанията ни в LinkedIn и още въпроси този месец

Дали страницата на международната компания, в която работим, да има локална, българска страница, или само чуждестранната е достатъчна? Отговорът, разгледан от няколко гледни точки и на база опита на екипа на BookMark, дадохме във второто издание на поредицата “Питайте ни всичко за LinkedIn”. Алекс Кръстев, Диляна Денева, Теди Рафаилова и Яна Митева отговориха и на още въпроси на слушатели, както и на най-често задаваните ни през годините.

В предишния епизод засегнахме темата за значението на профила ни в LinkedIn и как да го направим по-атрактивен. Това отново бе тема на разговор, като този път влязохме в детайли и относно отделните елементи. Теди Рафаилова посъветва слушателите да не пренебрегват както основните, така и допълнителните секции от профила си, тъй като те също допринасят към това да представим себе си по-най-добрия начин в мрежата. Тя допълни, че предоставената информация за сертификати, обучения и други наши постижения са “свидетелства за това кои сме ние като професионалисти”. В комбинация с качественото съдържание, те успешно привличат повече хора, които да ни последват.

Как да увеличат своите последователи е повод за размисъл и от страна на компаниите в мрежата. Яна Митева сподели, че ключова роля в тази област има атрактивното съдържание, което включва не само новини около бранда, но и насочва вниманието към актуални теми от индустрията, провокиращи дискусия. Като полезен подход тя посочи и използването на мрежите от контакти от страна на служителите и други свързани с компанията лица, за да канят хора, които да последват страницата. Освен с покани, служителите до голяма степен допринасят и с това да се ангажират със съдържанието на компанията, допълва Яна.

Ние даваме доверието си на хора, а не на брандове

Именно това е и в основата на инфлуенсър маркетинга, споделя Алекс. Чрез него компаниите се асоциират с определени лица, на които хората имат доверие, като отделно от това позиционират и служителите си.  

Не пропускайте и следващото ни аудиосъбитие от поредицата – на 6 януари от 11 часа, когато ще дискутираме още интересни теми от професионалната мрежа и ще отговорим на вашите въпроси. Чуйте целия епизод в подкаста “BookMark представя…”: