Какво да очакваме в LinkedIn през 2023-а и още въпроси през януари

Posted on: January 14, 2023 Posted by: Яна Митева Comments: 0

Какво да очакваме в LinkedIn през 2023-а и още въпроси през януари

Какво по-добро начало на новата година от поредния епизод на “BookMark представя…”, в който отговаряме на вашите въпроси за LinkedIn, обсъждаме конкретни казуси и си говорим за всичко, което ни вълнува около професионалната мрежа! Този път преминахме през широк спектър от теми, по-долу ще намерите най-любопитното от разговора.

Не изневерихме на традицията, характерна за началото на януари – да направим обзор на годината. В нашия случай той беше през призмата на най-отличилите се функционалности и подобрения на LinkedIn през 2022 г. Яна сподели, че сред любимите ѝ попадат тези, свързани със създаването и споделянето на съдържание. В нейната класация влизат добавянето на стикер с линк към уеб страница, добавянето на автоматично генерирани субтитри и възможността за използване на готови шаблони за изображения.

Теди пък сподели на какво да обърнем внимание през 2023 г. в поддържането на страниците в LinkedIn. Тя разказа за ролята на различни инструменти, достъпни за страниците, които са двигател на нашия прогрес. “Поддържане на активността в My Company Tab, създаването на съдържание с добавена стойност чрез статии и бюлетини ни позволяват споделяме информация структурирано и да ангажираме аудиторията си”, добави Теди.

Анализите на представянето са важен инструмент не само за потребителите, но и за компаниите. Как обаче да използваме данните, с които разполагаме, по най-добрия начин? Айля ни посъветва да обръщаме внимание на броя импресии и реакции на отделните публикации, за да разберем дали са се отличили и дали тези теми са предизвикали интерес у нашата аудитория. Друга важна метрика, която тя посочи, е броят последователи – как и с колко те нарастват също може да бъде ориентир за популярността и развитието на нашата страница.

Чуйте целия ни разговор, за да научите за ползите от Creator Mode, можем ли да разчитаме на “growth-hacking” трикове и защо да се включите в нашето Social Selling Index предизвикателство. Бъдете с нас и на 3 февруари, за обсъдим още актуални теми от света на LinkedIn!