Как да добавим сертификати в LinkedIn профила си?

Posted on: August 24, 2021 Posted by: София Петрова Comments: 0

Как да добавим сертификати в LinkedIn профила си?

Секцията Licenses & certifications във вашия LinkedIn профил е ключова за представянето ви като висококвалифициран професионалист. Вашите победи, награди или академични успехи имат своето място в професионалната мрежа! Именно те могат да ви помогнат да привлечете вниманието на бъдещи работодатели и партньори.

Тази статия представлява бърз наръчник, който ще ви преведе през стъпките за добавяне на сертификат във вашия профил в LinkedIn.

  1. Натиснете върху бутона Me в горния десен ъгъл на началната страница на LinkedIn или върху профилната ви снимка в лявата страна на екрана.
  2. Отидете в долната част на профила си, където се намира секцията Licenses & certifications. Ако все още я нямате, върнете се най-горе и натиснете бутона за добавяне на нова секция – Add profile section, който се намира точно под кавър снимката. Оттам изберете Background → Licenses & certifications.
  3. Върнете се в долната част на профила, където вече се намира новата секция, натиснете бутона “+”, вдясно на екрана. 
  4. Ще се появи страница, в която да попълните детайли за сертификата, който искате да добавите. В него можете да споделите:  
  • Име на сертификата 
  • Организацията, която го издава – започнете да пишете името ѝ, ако има страница в LinkedIn, ще я видите в падащо меню – кликнете на него
  • Поставете отметка, ако сертификатът ви е безсрочен 
  • Изберете месец и година на издаването му 
  • Credential ID е полето за удостоверителен номер на сертификата и не е задължителен
  • Credential URL е също незадължителна опция – въведете уеб адреса на сертификата ви.  

Остава да добавите сертификата към профила си с бутона Add.

Професионалната мрежа не известява контактите ви, когато направите промяна в секцията Licenses & certifications. Затова ние ви съветваме да го направите с отделна публикация. В нея може да споделите детайли за лекторите и програмата на вашето обучение (непременно ги отбележете), организацията, издала сертификата, както и как смятате да използвате новите си умения. Не забравяйте да добавите и релевантни хаштагове.

Гледайте това кратко видео, което показва как да изпълните горните стъпки:

Последвайте BookMark в LinkedIn и се свържете с нас, като изпратите имейл на create@bookmark.bg. Ние сме тук, за да помогнем на вашия бизнес.