5 функционалности на фирмените страници в LinkedIn, които да изпробвате още днес

Функционалности на фирмените страници в LinkedIn
Posted on: August 10, 2021 Posted by: Роза Шуманова Comments: 0

5 функционалности на фирмените страници в LinkedIn, които да изпробвате още днес

LinkedIn беше една от глобалните платформи, които реагираха най-бързо и адекватно на промените около пандемията. В рамките на няколко седмици професионалната мрежа пусна до всички потребители част от beta функционалностите си, а някои нововъведения бяха организирани и активирани от нулата – за тях ви разказваме всеки петък в нашия LinkedLetter.

Днес обаче ще се фокусираме върху промените във фирмените страници (LinkedIn Pages), които ще ви дадат възможност да направите комуникацията с клиентите и служителите на компанията още по-ефективна. През изминалите месеци от LinkedIn многократно акцентираха върху важността за самите тях, затова и виждаме значителна част от нововъведенията да са в тази посока.

1. Публикуването на по-дълги статии (Articles) вече е достъпно 

Само допреди няколко месеца възможност за споделяне на по-дълги статии (Articles) в LinkedIn имаха само потребителите – в личните си профили. Сега обаче тази функционалност е достъпна и за администраторите на страници. Чрез LinkedIn Publisher – платформата, чрез която създаваме и публикуваме тези статии, фирмените страници могат да споделят текстове на различна тематика, като например постижение на фирмата, нов продукт или нова услуга, сливане с друга компания и т.н. Благодарение на тази функционалност изграждането на работодателска марка ще бъде още по-лесно и ефективно. 

2. Три нови роли за по-качествено управление на фирмената страница

Още една добра новина за администраторите на страници – новите им роли във фирмените страниците са вече факт. През годините редица потребители се оплакваха, че не могат да предоставят ограничени права на служителите си, затова LinkedIn въведе нови три позиции в своята йерархия на достъп.

  • Супер администратор (Super Admin) – достъп до всички функционалности на фирмената страница
  • Администратори на съдържанието (Content Admin) – достъп до функционалности, фокусирани върху публикуване/коментиране/реагиране
  • Анализатор (Analyst) – може да преглежда и сваля анализи от фирмените страници

3. Оръжието – продуктови страници

Продуктовите страници (Product Pages) са най-новото попълнение към екосистемата LinkedIn Pages. To e посветено на изграждането на общност от информация около B2B продуктите, които компаниите притежават. Тази функционалност със сигурност ще бъде от голяма полза на екипите ви от отдел продажби и маркетинг. Питате се защо? Страниците на продуктите ще позволят на повече потребители, интересуващи се от продукти като вашите, да се запознаят с характеристиките им и да прочетат какво мислят потребителите, които вече ги ползват или са използвали. По този начин много по-бързо търсещият потребител ще се превърне във качествен потенциален клиент и ще се изгради общност около вашия спектър от продукти.

В статията ни, посветена именно на тази функционалност, може да прочетете повече за това как да я активирате и за ползите, които носи за компаниите.

4. Сторита за създаване на силна връзка с аудиторията

​​В началото на годината LinkedIn съобщи, че още въведе още една новост към фирмените страници, а именно – сторита (Stories). Използвайки този формат, доскоро активен само за потребителите на мрежата, администраторите на страници могат лесно и по по-закачлив начин да се ангажират със своите клиенти, партньори и фенове.

Този инструмент е много удобен за разказване на истории, за споделяне на съдържание “от кухнята”, както и за позициониране като лидери на мисълта. Ето тук може да се запознаете с нашите предложения за това какви сторита да споделяте на страницата си.

5. Актуализации в секцията “My Company Tab”

След масовото навлизане на работата от дома различни изследвания сочат засилващи се нива на отчужденост между колеги и към мениджмънта на компаниите. В отговор на това LinkedIn добави в края на миналата година нова секция, наречена “My Company Tab” за организации с над 200 служители. 

Професионалната мрежа обаче не закъсня и с актуализациите на таба, като администраторите на страници вече могат да използват и две нови функции. “Recommend” служи за куриране на органично съдържание в профила на служителя, а “Content Suggestions” е опция, чрез която всеки администратор може да предлага актуални статии, които служителите на компанията да споделят повторно.

Надяваме се, че сте открили в статията ни поне една полезна функционалност в LinkedIn, която бихте изпробвали още днес! Всички те могат да ви помогнат да изградите силна връзка с аудиторията си и да направите бранда си по-разпознаваем.

Ако имате нужда от помощ при разучаването на функционалностите, не се колебайте да се свържете с нас – тук.