Александър Кръстев в HiCast: LinkedIn е мястото да се позиционираш като лидер на мнение

Александър Кръстев в HiCast: LinkedIn е мястото да се позиционираш като лидер на мнение
Posted on: June 4, 2021 Posted by: София Петрова Comments: 0

Александър Кръстев в HiCast: LinkedIn е мястото да се позиционираш като лидер на мнение

Основателят на първата в България агенция за LinkedIn маркетинг Bookmark Александър Кръстев беше гост в HiCast – седмичния подкаст на списание HiComm с фокус върху технологиите, киното и игрите. Като специалист в областта на маркетинга в професионалната мрежа у нас, той сподели своите съвети  ефективното използване на личните профили и страниците в LinkedIn. 

Благодарение на качествено изграден профил, можем да достигнем до нова аудитория и потенциални клиенти, които да желаят да закупят продукт от нас. Според Кръстев “LinkedIn е мястото да се позиционираш като лидер на мнение”.

Как става позиционирането?

Експертът по LinkedIn допълва, че е оптимално да се позиционираме в до 3 сфери на влияние, за да можем да спечелим доверието на потребителите, като в същото време запазваме фокуса на експертизата си.

“От нас зависи как поставяме основата и LinkedIn е един инструмент, който да ни помага да надграждаме и след това да монетизираме усилията си”, сподели още Александър. 

За ефективен начин да използваме личния си профил в мрежата и да достигаме до повече хора, които биха имали интерес, можем да преминем през следните стъпки: 

  1. Предлагане на качествено съдържание в профила, с което останалите потребители да се ангажират.
  2. 3 пъти седмично да се публикува съдържание, което да бъде интересно и атрактивно за нашите потенциални клиенти.
  3. Избиране и свързване с контакти в мрежата, които биха имали нужда от нас.

LinkedIn показва потребителите такива, каквито са. Не ги скрива зад нагласени снимки и илюзии. Александър споделя още, че личният бранд е плод на много усилия, които правим в личния и професионалния си живот. Когато те бъдат положени в правилната посока, неминуемо ще дадат резултати. 

Защо точно LinkedIn?

Александър Кръстев има над 10-годишен опит и поглед върху развитието на LinkedIn. Той наблегна върху разликите с другия гигант в дигиталното пространство Facebook: 

“LinkedIn е социална мрежа от класически тип. Тя съчетава в себе си всички добри практики от останалите – организиране на събития, включване на живо, реклами. Съществената разлика е, че е изчистена от информационния шум, с които сме заливани във Facebook. Благодарение на инструментите, които се използват в професионалната мрежа, до нас достига стойностно съдържание”.

Можете да слушате епизод 11 от подкаста “HiCast” с участието на Александър Кръстев в платформата Spotify тук.

Можете да видите и останалите съвети, които даваме за развиването на профили в LinkedIn, и да откриете нови хоризонти за Вас и Вашия бизнес тук.