LinkedLetter #24: LinkedIn с над 722 милиона потребители, Career Explorer и още нови функции

LinkedLetter 24 Cover Image
Posted on: October 30, 2020 Posted by: Теодора Рафаилова Comments: 0

LinkedLetter #24: LinkedIn с над 722 милиона потребители, Career Explorer и още нови функции

По-рано тази седмица Милена Ташева разказа за всичко, което трябва да знаем за LinkedIn Articles, а днешното 24-о издание на LinkedLetter идва с новини за ръста в приходите и потребителите на професионалнаТА мрежа, новия инструмент LinkedIn Career Explorer и кампанията Make LinkedIn Work For You.

В началото на седмицата Microsoft Corp. oтчeтe pъcт нa пpoдaжбитe oт 12% и нeтнa пeчaлбa oт $13,9 млpд. Почти двойно са се увеличили приходите от облачните услуги, предлагани от компанията в сравнение със същия период на миналата година. Ръст в приходите бележи и LinkedIn – цели 16%. Професионалната мрежа вече има над 722 милиона членове от цял свят.

“Инвестициите в реклама в платформата се завръщат до нивата си преди избухване на пандемията от COVID-19, нараствайки с 40% годишно, благодарение на маркетинг инструментите, предлагани от LinkedIn. Все повече бизнеси използват комбинацията между LinkedIn Sales Navigator и Dynamics 365, за да се свързват с професионалисти и компании, да предлагат успешно услугите и стоките си”, споделят още от Microsoft Corp.

Повишен е и интересът и към LinkedIn Learning, която със своите повече от 16 хиляди онлайн курсове позволява на потребителите да получат ценни знания от експерти.

“Все повече професионалисти се обръщат към LinkedIn Learning, за да повишат знанията и квалификацията си, посвещавайки милиони часове, двойно повече отколкото през миналата година, седмично на нашите онлайн класове. Всяка минута трима души биват наемани с LinkedIn, а новите функции в платформата носят нови възможности за повече от 40 милиона потребители, които търсят нови професионални възможности”, споделят от компанията.

Освен с нови функции LinkedIn продължава да затвърждава позицията си на професионална мрежа, готова да помогне на всеки от своите членове, стартирайки нова кампания в Обединеното кралство – Make LinkedIn Work For You. Тя съдържа пет кратки видеа, илюстриращи преодоляването на професионални предизвикателства като търсене на нова работа, съвети и насоки, подготовка за презентация с помощта на LinkedIn.

“Всички сме изправени пред редица промени тази година. Трудно може да бъде предложено магическо решение за всеки индивидуален проблем, но първата стъпка, която правим за решаването му, е изключително важна. Целта на кампанията е да покажем, че с нашата платформа тази стъпка е по-лесна, а търсенето на работа – по-леко”, казва Дариан Фараз, Бранд маркетинг директор на LinkedIn.

Именно в помощ на търсещите нова работа платформата въвежда и нова функция – LinkedIn Career Explorer, която има за цел да направи по-лесно откриването на нови възможности за кариерно развитие. На база на уменията, които потребителите имат, инструментът ще им предлага нови сфери на професионално развитие, които те може би не са обмисляли. В добавка към предложенията, Explorer ще прави и препоръки за допълнителни умения, които биха били полезни, курсове в LinkedIn Learning, с които те да бъдат развити, както и връзки с други потребители, които вече се занимават с това.

LinkedIn Career Explorer не е единственото нововъведение в платформата, което ще помогне в търсенето и откриването на най-добрите професионалисти. Към популярната вече сред потребителите рамка за профилна снимка #OpenToWork се присъединява и нова #Hiring рамка, която може да бъде използвана от професионалисти, които искат да разширят екипа си. Уменията за работа в дигитална среда са сред най-търсените след началото на пандемията от COVID-19, затова от LinkedIn са изолирали пет от най-търсените професионални умения. Повече за тях разказва в своята статия Хари Сринивасан, вицепрезидент за продуктовия мениджмънт на Linkedin Learning.

Ако искате да получавате новини и полезни съвети за работа с LinkedIn директно на електронната си поща, абонирайте се за нашия LinkedIn бюлетин!