Как да балансираме съдържанието на профила си и още въпроси през февруари

Posted on: February 15, 2023 Posted by: Яна Митева Comments: 0

Как да балансираме съдържанието на профила си и още въпроси през февруари

Проведохме още един интересен разговор за най-новото и любопитното около LinkedIn – по време на четвъртия епизод от поредицата ни аудио събития “Питайте ни всичко за LinkedIn”. Бяхме приятно изненади от множеството въпроси, които получихме от вас както предварително, така и на живо. Прочетете акцентите от нашата дискусия по-долу.

Новите възможности да следим конкурентите ни в мрежата

И този път не пропуснахме да коментираме последните функционалности, като се фокусирахме върху ефективното проследяване на активността на нашите конкуренти в мрежата. Пример за подобна функционалност е възможността нашата страница да следва други страници. Яна сподели, че това ни позволява по-често да наблюдаваме колко добре се представя чуждото съдържание от гледна точка на ангажираност и провокиране на дискусия. Обсъдихме и функционалността, свързана с видимостта на бюлетините, за които са се абонирали потребителите в мрежата. Това би ни помогнало да се ориентираме по-добре към темите, към които нашата целева аудитория има интерес, и да ги включим в стратегията за съдържанието на нашата страница, допълни Яна.

Балансът на съдържание в личния ни профил

Не веднъж сме споменавали ролята на служителите като посланици на бранда. Дали обаче споделянето на голям обем съдържание, свързано с компанията ни, би отблъснало нашите контакти – това възникна като въпрос от наш слушател по време на разговора. По тази тема Диди коментира, че споделянето на съдържание от страницата на компанията, в която работим, би било ефективно, ако има и добавена стойност, споделяйки мнението си по даден въпрос. Тя подчерта, че трябва да се придържаме и към разнообразие, наблягайки не само на позиционирането ни като служители, но и на други наши лични и професионални интереси.

Ролята на хаштаговете за популяризиране на съдържанието

“LinkedIn е водеща платформа, когато става въпрос за вирусен потенциал”, сподели Алекс. Той допълни, че въпреки че хаштаговете имат немалък принос към повишаване на ангажираността на съдържанието, те не са достатъчни, за да “преобърнат играта” за една конкретна публикация. Алекс наблегна на това, че използването на общи хаштагове води до това алгоритъмът да покаже съдържанието ни на международна аудитория. Той посъветва да използваме и собствени хаштагове, чрез които да подреждаме съдържанието си и да създадем възможността потребителите да видят всички публикации от конкретна рубрика или поредица от постове на определена тема.

Чуйте целия ни разговор, за да научите кои са последните данни за LinkedIn, дали можем да “нарушим” някои от установените правила на социалната мрежа и какви казуси споделиха с нас участниците в аудио събитието.