Александър Кръстев в DGtech подкаст със съвети за стратегическо споделяне на съдържание

Posted on: септември 7, 2021 Posted by: София Петрова Comments: 0

Александър Кръстев в DGtech подкаст със съвети за стратегическо споделяне на съдържание

Основателят на първата в България агенция за LinkedIn маркетинг BookMarkАлександър Кръстев – участва в технологичния подкаст на БНР DG Tech. Като водещ специалист в сферата на комуникациите и професионалната мрежа LinkedIn, той даде ценни съвети за ефективно “мултиплициране” на съдържанието в социалните мрежи или т.нар. content repurposing. Според експерта каквито и формати решим да използваме, винаги водещ трябва да е стратегическият план

Когато планирате съдържание, седнете и на един празен лист напишете първо докъде искате да стигнете и в кои канали можете да качвате това съдържание. 

През последните няколко години социалните мрежи се превърнаха в места, в които да разширим бизнеса си, да контактуваме с нови клиенти и да покажем себе си пред света. В момента сме облъчени от страна на хиляди брандове със съдържание, по-голямата част от което забравяме. Александър Кръстев отбеляза вече наложилата се тенденция потребителите да се фокусират предимно върху ключови думи, скролвайки през по-дългите текстове. Затова според експерта е изключително важно да подбираме какво споделяме в социалните канали, като не прекаляваме с еднообразно съдържание.

Много е важно винаги да търсим разнообразие, винаги да търсим баланс.

Подбирането на формат е важна стъпка в стратегическото планиране. Според създателя на BookMark необходима предпоставка е познаването на потребителите, до които желаем да достигнем, в коя платформа се намират, по кое време са на линия и какво съдържание предпочитат да консумират. 

Форматът е просто начин съдържанието да бъде поднесено.

LinkedIn експертът не препоръчва качването на едно и също съдържание в два различни канала, тъй като всяка платформа има своите специфики. Той обаче обясни как от едно интервю бихме могли да създадем няколко различни формата съдържание, чието споделяне да разпределим във времето. Акценти от аудиофайл от подкаста например може да бъде споделен като статично видео със снимка на интервюирания и ефекти на фонограма. Те могат да бъдат изведени в цитати, споделени с изображение. А статия в блога на компанията или професионалиста е почти задължителна. (Точно като тази, която четете в момента)

Кръстев коментира изключително динамично променящата се дигитална среда и нуждата от гъвкавост от страна на професионалистите и бизнеса с цел удовлетворяване на нуждите на последователите. Комуникационният експерт призова към директен подход, препоръчвайки анкетите като един от най-добрите начини да разберем нагласите им. 

Основателят на агенцията за LinkedIn маркетинг BookMark коментира и тенденциите, които можем да очакваме в бъдеще, що се отнася до видовете съдържание в интернет. Според него аудио форматът вече се очертава като водещ, а мрежи като Clubhouse също не бива да бъдат подценявани. Кръстев посъветва слушателите да експериментират с различни формати, за да разберат кой ще работи най-добре за тях.

Слушайте целия епизод на DGtech подкаст с водещ Виктор Бистрев:

Ние, от BookMark, сме тук, за да ви помогнем да реализирате вашата бизнес идея. Ако имате колебания как да планирате съдържание за личния си профил или фирмена страница в LinkedIn, свържете се с нас на create@bookmark.bg.