LinkedLetter #19: Модерен редизайн на LinkedIn и съвети за Retargeting кампании

Posted on: септември 25, 2020 Posted by: Диляна Денева Comments: 0

LinkedLetter #19: Модерен редизайн на LinkedIn и съвети за Retargeting кампании

По-рано тази седмица ви споделихме нашия кратък наръчник за ползване на Content Suggestions за създаване на съдържание за страниците в LinkedIn, а днес ще ви разкажем за новите функции и изглед, с които ни зарадва платформата. В деветнадесетото издание на нашия седмичен бюлетин, събиращ всичко най-интересно от професионалната мрежа, ще откриете и данни от последното изследване на LinkedIn върху психичното здраве на лидерите на компании, както и съвети за успешна Retargeting кампания.

Професионалната мрежа получи своя първи редизайн от пет години насам. Мобилната и десктоп версията на LinkedIn предоставят на потребителите модерен изглед, по-лесна навигация и нови функции. Дизайнът залага на повече топлина и закръглени форми, повече пространство и по-малко декоративни икони. “С новия дизайн искахме да пресъздадем магията на истинските, човешките изживявания, които се случват в LinkedIn всеки ден”, казва старши директорът по продуктов дизайн в компанията Сара Ву (още подробности в тази посока – в нейния текст тук). 

LinkedIn Story – функция, за която потребителите се вълнуват от месеци, ще стане достъпна първо в САЩ и Канада. “Това е една виртуална кафе машина, около която да говорите с колеги”, шегува се вицепрезидентът и главен дизайнер на LinkedIn Сара Олпърн. Данните от тестовите пазари на функционалността доказват, че именно склонността за създаване на нови разговори вътре в екипите е една от най-големите предимства на тази функционалност в контекста на професионалната мрежа.

Разширяват се възможностите за по-лесно общуване чрез съобщения. Скоро потребителите ще могат да пренасят разговорите си директно в Microsoft Teams, BlueJeans или Zoom. 

С новия дизайн стават възможни редактирането или изтриването на съобщения, както и реакциите с емоджи. Организирането на входящата поща също е улеснено – потребителите ще могат да избират едновременно няколко съобщения, които да изтрият, архивират или маркират като прочетени/непрочетени. 

Връзката с други професионалисти и компании е в основата на LinkedIn, затова платформата отделя особено внимание на подобряването на възможностите за търсене. Добавени са повече филтри при търсене, както и бързи бутони follow и save. 

Достъпността като основен принцип на дизайна виждаме и във въвеждането на тъмен режим (очакваме го скоро), внимание е обърнато и на включването и многообразието – с нови визуализации в презентациите и наръчниците на LinkedIn, които показат хора с увреждания, различен произход и етноси и широк спектър от работни места и индустрии.

Повече по темата тук.

Ново изследване на LinkedIn предоставя данни за отражението на COVID-19 пандемията върху увереността и психично здраве на старши сътрудници и мениджъри. 69% от анкетираните посочват, че се намират в най-трудния и изпълнен с предизвикателства период в кариерата си.  Повече от половината (52%) признават, че са се съмнявали в лидерските си умения, а 74% полагат сериозни усилия, за да излъчват оптимизъм пред екипите си. Научете повече тук

В помощ на бизнеса, LinkedIn споделя и насоки за по-ефективно развитие на LinkedIn Retargeting кампании. “92% от потребителите, които посещават за първи път сайта ви, нямат намерение да направят покупка”, споделят от платформата. Възможностите за retargeting на LinkedIn ви помагат да ускорите потребителската пътека с персонализирано съдържание, основано на предишните действия на посетителите – независимо дали са посетили сайта ви, гледали са видео или са отворили Lead Gen форма. 

Какви са стъпките на една успешна кампания, научете тук. А кратко видео за ретаргетинг с видео и Lead Gen form вижте тук:

На 30 септември, сряда, от 11 ч. ви каним на Facebook страницата ни за Live по темата за редизайна на LinkedIn!

Ако искате да получавате новини и полезни съвети за работа с LinkedIn директно на електронната си поща, абонирайте се за нашия LinkedIn бюлетин!