Крис Клийв представя романа си “На смелите се прощава”

Заповядайте на представянето на романа “На смелите се прощава” на 12 декември от 19:30 ч. в рамките на Софийския международен литературен фестивал, чието издание тази година се провежда изцяло онлайн. Срещата ще бъде излъчена на живо на Facebook страниците на фестивала и на издателство ICU.
С участието на Крис Клийв пряко от Лондон и преводачката Невена Дишлиева (София).
Модератор: Яна Генова
Епичен роман за светлината отвътре, когато животът е в затъмнение. За белезите, които войната оставя върху бойците на фронта и тези у дома. За загубата, прошката и крилете на смелостта.
„В тази книга има изречения, които се врязват толкова надълбоко в душата, че ти идва да виеш от болка.“ (The Times)
“На смелите се прощава” е четвъртият роман на британския писател Крис Клийв и третият преведен на български. След “Възпламеняване” и феноменално успешния “Другата ръка”, “На смелите се прощава” ще ви потопи в един свят на несигурност, трудни решения и крехки приятелства.
Роман, достоен да бъде забелязан.
За автора:
Романите на Клийв са преведени на трийсет езика и са адаптирани за кино и театър по цял свят. Авторът е редовен медиен участник в културния дебат, свързан с родителство, литература и човешки права.
Извън писането интересите на Клийв са свързани с бежанци, образование и психология. Има собствена терапевтична практика и пише докторска дисертация. Роден е през 1973 г. и живее в Лондон със съпругата си и трите им деца. Завършил е психология в оксфордския “Бейлиол Колидж”.
За преводачката:
Невена Дишлиева-Кръстева е превеждала Капка Касабова, Крис Клийв, Пиер Мейлак, Роуз Тримейн, Джефри Мур, Джефри Юдженидис, Мохсин Хамид, Зейди Смит, Джон Ъпдайк, Филип Рот, Рана Дасгупта и още над 40 автори от САЩ, Великобритания и Канада. Живее в София, вълнува я Пътят.

The event is finished.

Date

Dec 12 2020
Expired!

Time

19:30 - 20:30

Leave a Reply:

Your email address will not be published.