Какви новости наблюдаваме в LinkedIn и още въпроси през април

Posted on: април 18, 2023 Posted by: Ali Mehmedali Comments: 0

Какви новости наблюдаваме в LinkedIn и още въпроси през април

За шести пореден път в поредицата ни от аудио събития ‘’Питайте ни всичко за LinkedIn’’ успяхме да заформим ползотворна дискусия около най-новите промени в платформата, като даваме насоки и отговаряме на вашите въпроси. В това издание водещата тема бяха новите функционалности на LinkedIn, базирани на изкуствен интелект. Али ни увери, че изкуственият интелект няма да открадне работата ни, но “хората, които умеят да използват новите AI технологии, ще имат предимство над останалите” допълни тя. 

Али ни разказа повече за това как се вписва изкуственият интелект в платформата и какво да очакваме от новите функционалности, свързани с оптимизация на личен профил и обяви за работа. Тя описа начините, по които можем да се възползваме от тези нови характеристики на LinkedIn и как можем да се отличим с нашия профил и да подобрим процеса ни на работа, ако сме в сферата на човешките ресурси. Тя даде повече яснота по темата, като подчерта, че въпреки добрите резултати, поднесени под формата на писмени предложения от изкуствен интелект, персонализацията остава водеща, ако се стремим към ефективност.

Теди вдигна завесата зад друго нововъведение, а именно съвместните статии. Темите за тях се генерират отново с помощта на изкуствен интелект, като не всеки потребител може да се включва в тези статии, а единствено експерти, избрани от платформата. ‘’До голяма степен това е още една стъпка, която платформата дава за това да осигури качествено съдържание и да насърчава потребителите да създават такова’’, допълва още Теди.

Как LinkedIn може да бъде ползотворна платформа за млади студенти? На този въпрос отговори Яна, като даде личен пример как тя ефективно е използвала LinkedIn при писането на дипломната и работа. Тя каза, че  намира платформата за “ефективен инструмент за свързване с професионалисти с опит и експертиза”. Дипломната работа на Яна е фокусирана върху изграждане на онлайн бранд общности чрез LinkedIn. Тя ни обеща, че ще сподели с нас откритията си, а ние чакаме с нетърпение да научим повече за тази интересна тема. 

Чуйте целия ни разговор, за да научите за другите нови функционалности в платформата и за голямото разместване на трудовия пазар, споделено от Диди и Алекс