Над 2000 посетители на 10-ото юбилейно издание на Фестивала на виното и културното наследство Августиада

Posted on: September 26, 2022 Posted by: Теодора Рафаилова Comments: 0

Над 2000 посетители на 10-ото юбилейно издание на Фестивала на виното и културното наследство Августиада

Събитието, което събра представители на 35 изби и производители на храни в Стара Загора, беше открито от министъра на туризма Илин Димитров. 

С много настроение премина 10-ото юбилейно издание на Фестивал на виното и културното наследство Августиада, организиран от Търговско-промишлена палата – Стара Загора и компания OINORAMA wine consulting & business solutions, в партньорство с Община Стара Загора. Античната улица в центъра на града събра най-добрите производители на вино и храни от Балканите.

Гости и изложители бяха приветствани от министъра на туризма Илин Димитров в рамките на официалното откриване на фестивала на 23 септември, а сред официалните гости на събитието бяха представители на Турски дипломатически корпус в България, сред които и посланикът на Турция в България – Айлин Секизкьок.

В рамките на фестивала беше избрана “Царица на Августиада”. Младата дама, определена от журито за посланик на духа на фестивала в неговото юбилейно издание – Ивайла Ушева, бе удостоена и с честта да връчи наградата “Златна Августиада” за най-добро вино. Както гласи и девизът на “Августиада” – Vox Populi, Vox Dei (Глас Народен, Глас Божи), публиката беше решаващата сила в присъждането на престижното звание на виното Марселан 2019 на Винарска изба Рокс (Rox Winery).

“Сребърна Августиада” беше присъдена на рубиненото изкушение Мелник 55 и Винарска изба “Вила Мелник” от Пламена Колева, първа подгласничка в конкурса “Царица на Августиада”.

Последното отличено от гостите на фестивала вино беше Мискет 2021 на изба „Бетър Халф“. То се пребори за Бронзова Августиада с 250 други вина, а наградата беше връчена от втората подгласничка на “Царица на Августиада” Джамила Калаш.

Юбилейното издание на “Августиада” се радва на широк медиен интерес от страна на регионални и национални медии. Медийни партньори на изданието са: Списание Твоят Бизнес, SlowTours.bg – вкуси България!, Национална Бизнес Поща, winebg.infо, вестник “Долина”, kazanlak.co, Divident.EU, Andrey Andreev photography, winetours.bg,trio.bg, b2bmedia.bg, stz24.com, bgvipnews.eu, hotpressbg.com, green-news.bg, bulgarianews.bg, hotmedia.bg, peopleofbulgaria.eu, thebulgarianreporter.eu, media2700.eu, novamedia-bg.com, todaybg.com, bubbletokbg.com.

Можете да свалите тази новина и снимки от събитието тук.

За допълнителна информация:

Теди Рафаилова, агенция BookMark
email: tedy@bookmark.bg
тел.: 00359 885 606 251