Александър Кръстев и Теди Рафаилова за професията LinkedIn обучител

Posted on: January 6, 2022 Posted by: София Петрова Comments: 0

Александър Кръстев и Теди Рафаилова за професията LinkedIn обучител

Александър Кръстев и Теди Рафаилова взеха участие в дигиталния подкаст на БНР – DGtech с водещ Виктор Бистрев, за да разкажат какво стои зад професията LinkedIn обучител. Експертите споделиха наблюдението си, че нуждата от убедително присъствие в LinkedIn вече се осъзнава не само на ниво компания, но и от професионалсти, които искат да развият личния си бранд. Съответно, запитванията за обучения идват както от компании, така и от неправителствени организации и от отделни професионалисти.

Нашата агенция  е първата в България, която се е посветила изцяло на професионалната мрежа. Помагаме на професионалисти да реализират потенциала си в LinkedIn, сподели Теди Рафаилова

Според Александър Кръстев, платформата помага на бизнесите да растат, като предлага възможности за ефективна B2B комуникация. Не по-малко важно е, че LinkedIn предлага инструменти за привличане на бъдещи екипни лидери. 

Професионалната мрежа е естественото място за избор за създаване на съдържание, което показва експертните знания на професионалистите. То изгражда доверие в потенциалните бъдещи партньори или клиенти и ускорява социалните продажби, които се реализират в LinkedIn. Опитът на Александър и Теди като LinkedIn обучители на екипи сочи към засилен интерес към знания и умения, свързани с професионалната мрежа, които да бъдат прилагани на ежедневна база в работата им.

И двамата са единодушни, че ако има формула на успеха за BookMark, тя се състои в осъзнаването на нуждите на клиента и знание как екипът може да помогне за реализирането на целите на съответния бизнес. По думите на Теди Рафаилова упоритата работа се отплаща: 

Ние отделяме нужното време, за да навлезем и да проучим бизнеса на нашите клиенти. Нашият стремеж постоянно да учим, да бъдем любопитни и да знаем за всички новости, които се случват в сферата на клиента, впоследствие ни се отплаща с едно чудесно партньорство. 

Откриването на успешни стратегии според Кръстев е свързано с непрекъснато тестване на нови функционалности, валидиране на нови идеи и проследяване на резултатите. За него добрата комуникация е свързана с познаването на тенденциите в съответната сфера.

Нашият фокус е в оптимизирането на присъствието в LinkedIn. Тестваме постоянно, опитваме, проследяваме, сравняваме. Имаме достатъчно голям обем от данни, които да следим. Когато владееш инструментариума, е много по-лесно да минеш на стратегическия подход. 

Чуйте целия епизод на DGtech подкаст с участието на Теди Рафаилова и Алекс Кръстев тук.  

Следете и публикациите в The Linked Blog, за да се информирате за най-важните новини и функционалности, свързани с LinkedIn.