Теодора Лилова на премиерата на “Санаториумът”: Книгата ми помогна да опозная себе си и да си простя

Posted on: юли 9, 2020 Posted by: Диляна Денева Comments: 0

Теодора Лилова на премиерата на “Санаториумът”: Книгата ми помогна да опозная себе си и да си простя

Зажадняла за събития на живо, публиката на премиерата на “Санаториумът” изпълни лятната градина на столично заведение, за да разбере от авторката ѝ Теодора Лилова как една истинска история се превръща в завладяваща книга. Част от героите в произведението, жанрово разположено между роман и мемоар, присъстваха на живо и се върнаха в миналото с разказа на авторката.

“За мен “Санаториумът” беше преживяване, което ми помогна да опозная по-добре себе си, да се обикна и да си простя. Надявам се всеки читател да открие своя “санаториум” – разтърсващото преживяване в живота му – и да го приеме, за да продължи напред”, каза Теодора Лилова.

Водещата на събитието – Милена Ташева, редактор в сайта “Аз чета” – прикани гостите и зрителите на онлайн предаването на премиерата да съберат смелост и да изпратят на екипа на “Санаториумът” своята лична история, свързана с детството, първата любов, детските страхове и травми. Идеята на предизвикателството е читателите да използват примера на авторката и да се върнат към значими моменти от миналото си, за да преодолеят душевната болка. Споделянето е част от този процес на “преработване” и по тази причина част от историите ще намерят място в официалния сайт на “Санаториумът”.

“Писането на книгата за мен беше много приятно и един вид лекуване – да се върна към трудните моменти, да ги осмисля и анализирам, а сега и да ги споделя с вас. Това е лечебно, повярвайте ми”, сподели още авторката.

Седемгодишна Теодора е изпратена в морски санаториум “Слънчев бряг”, за да лекува белодробното си заболяване. В дебютната си книга тя разказва за травмите, които откъсването от семейната среда в толкова ранна възраст нанася на детската психика. Последствията им върху живота ѝ като възрастен са неминуеми и тя ги разкрива пред читателите с болезнена откровеност.

Редуват се емоционални истории за страх и отхвърляне, за любов, приятелства и безкрайни морски залези. Всички те следват правилата на затвореното общество в санаториума.

Теодора Лилова има повече от 15 години опит в управление на екипи, IT проекти и продажби, a днес е мениджър в голяма софтуерна компания. Паралелно с това Теодора използва уменията си за решаване на проблеми и желанието да помага на другите, развивайки практиката си като кариерен консултант.

От началото на 2017 година e сертифициран Life Purpose Coach: коуч, който е подготвен със знания, похвати и материали да помага на клиентите си да открият призванието си.

Пътешественик по душа, Теодора съчетава страстта си към пътуванията с любовта към писането и създава сайта HotelFinder, в който описва впечатленията си. Пътува както по работа, така и със семейството си. Обича морето, водата и плуването и мечтае да се научи да кара сърф.

За книгата:

Заглавие: “Санаториумът”
Автор: Теодора Лилова
Издава: “Нидаба”
Редактор: Ирена Петкова
Художник и предпечат: Стоян Атанасов, Kontur Creative
Брой страници: 248
Цена: 15.90 лв.
ISBN: 978-619-188-379-0

Тази новина, корица и откъс от книгата можете да изтеглите тук, а снимки от премиерата, дело на Михаела Едрева-Валкарева ще намерите тук.

За допълнителна информация:

Милена Ташева
Агенция BookMark
mila@bookmark.bg
0878 889 349