Мотски приключения на премиерата на „Вълшебникът се смее последен”

Posted on: January 17, 2020 Posted by: Диляна Денева Comments: 0

Мотски приключения на премиерата на „Вълшебникът се смее последен”

Дългоочакваната четвърта част на най-четената детска поредица за 2019 г. в Столична библиотека “Приключенията на мотовете” ще бъде представена на 21 януари (вторник) от 18:30 ч. в “+това” (София, ул. “Марин Дринов” 30”). На премиерата на „Вълшебникът се смее последен” (изд. „Мармот”) ще присъстват авторите Радостина Николова и Андрей Михов, а вълшебническо участие ще вземе Златина Димитрова от “Корпус за бързо гърмене”.

„Вълшебникът се смее последен” разказва за последната, решаваща битка между двата пухкави рода на мотовете и модовете, а илюстрациите отново са дело на Мелина-Елина Бондокова.

Мотовете дебютираха на книжния пазар през 2013 г. и бързо превзеха сърцата на читатели от всички възрасти. Малките същества живеят в гардеробите ни и са невидими за човешкото око, но винаги се грижат за нас – помагат ни да сме щастливи, да прекарваме повече време с близките си, грижат се за природата и животните.

„Приключенията на мотовете“ бяха издадени в Китай и от тях бяха продадени над 50 000 екземпляра, в началото на 2020 г. очакваме да се появят и първите играчки от поредицата.

Радостина Николова е автор на поредицата „Приключенията на мотовете“, самостоятелната „Моите красиви рога“, картинната книга „Кико без крила“ и романа „Шантавия до шия“. Тя е трикратен носител на наградата „Бисерче вълшебно“, която се връчва след гласуване на деца в цяла България. Завършила е английска филология и творческо писане в Софийския университет.

Андрей Михов е съосновател на издателство „Мармот“ и съавтор на порециата „Приключенията на мотовете“. Обича книги, които развиват въображението и вдъхновяват за бели.

„Мармот“ е семейно издателство за детска литература, което търси и налага заглавия извън задължителната литература или класическите произведения, по-близки до съвременното дете, съобразени с неговата чувствителност и начин, по който възприема и обработва информацията.

За книгата:

Автор: Радостина Николова, Андрей Михов
Илюстрации: Мелина-Елина Бондкова
Издава: Мармот
Корица: мека
Брой страници: 160
Подходяща за възраст: 6-10 г.
ISBN: 9786197241129

Тази новина и визуални материали  можете да свалите тук.

За допълнителна информация:

Милена Ташева
mila@bookmark.bg
0878889349