LinkedLetter #9: Нови умения, аудиовизитка и фоторамка #OpenToWork

Posted on: юли 3, 2020 Posted by: Alexander Krastev Comments: 0

LinkedLetter #9: Нови умения, аудиовизитка и фоторамка #OpenToWork

В деветото издание на нашия LinkedLetter ще научите за новия образователен проект с участието на платформата и за новата възможност да покажете на своите контакти как да произнасят правилно името ви. Какво още – четете нататък и не забравяйте да се абонирате за седмичната ни рубрика с най-важните новости около LinkedIn по e-mail от формата в края на този материал. Приятно свързване!

Възможност да придобият нови умения, подходящи за COVID-19 ерата, ще получат 25 млн. професионалисти от цял свят. Това вече е възможно благодарение на новата програма на Microsoft и дъщерните ѝ компании LinkedIn и GitHub. За засегнатите от пандемията са отворени 10 обучителни пътеки в LinkedIn Learning на 4 езика за някои от най-търсените професии в момента, сред които финансов анализатор, специалист по дигитален маркетинг, анализатор на данни, мениджър управление на проекти и др. На следващия етап професионалистите ще могат да потърсят свободни позиции за тези професии в своя район, както и да се подготвят за интервюто за работа. За да помогнат на правителствата и местните власти в над 30 държави, LinkedIn са отворили данните за пазара на труда от своя регион.

Програмата е активна до края на март 2021 г. на opportunity.linkedin.com, а още подробности можете да научите тук, както и от анонсиращото видео:

Вече можете да запишете гласово съобщение с начина, по който се произнася името ви, и то ще се показва точно до самото име във вашия профил. Кратката аудиовизитка ще улесни потребителите с по-сложни за произнасяне или изписване лични имена и фамилии. А може би дори сте сред тях – българските названия не са от най-лесните за възприемане от чужденците. Функцията се активира за всички потребители по света в момента, а тук можете да видите какви са стъпките за добавяне на глас към вашия профил.

Новата фоторамка #OpenToWork ще помага на всеки, който си търси работа, да го заяви още по-ясно. От няколко дни опцията е достъпна на глобално ниво и позволява добавянето на зелен стикер с хаштага към профилната снимка. Промяната се прави през функционалността Job Opportunities в Intro секцията на личния ви профил. Вижте подробностите в блога на LinkedIn.

Ако искате да получавате новини и полезни съвети за работа с LinkedIn директно на електронната си поща, абонирайте се за нашия LinkedIn бюлетин!