LinkedLetter #8: Достъп до последователите, US Recovery Tracker и LinkedIn Events Guide

Posted on: June 26, 2020 Posted by: Теодора Рафаилова Comments: 0

LinkedLetter #8: Достъп до последователите, US Recovery Tracker и LinkedIn Events Guide

По традиция в петък представяме най-важните и вълнуващи новини около професионалната мрежа LinkedIn! Осмото издание на LinkedLetter е посветено на новата функция за достъп до последователите на страници, US Recovery Tracker и насоките за провеждане на събития и живи предавания в LinkedIn.

LinkedIn добавя функция за достъп до последователите на страници. Администраторите ще могат да виждат и кои са последователите на всеки бранд или организация. Това ще е възможно при натискане на цифрата с общия брой последователи на страницата за анализ. Очаква се до седмица новата функция да бъде достъпна за всички LinkedIn страници.

Досега страницата с анализ на последователите даваше възможност да се следи промяната във фенбазата, както и демография по различни критерии като локация, сектор, размер на компанията и др.

В помощ на бизнеса LinkedIn създаде US Recovery Tracker, който позволява проследяването на ключови икономически показатели, свързани с епидемията от COVID-19. Новият инструмент ще предоставя анализ на развитието в няколко области – набиране на нови служители, работна среда и увереност на служителите, използвайки данни от повече от 160 милиона потребители в САЩ и 690 милиона в цял свят.

Използването на инструментите за създаване, провеждане и популяризиране на събития в LinkedIn става по-лесно с новите насоки, създадени от платформата. От LinkedIn препоръчват използването на LinkedIn Events за провеждане на конференции и събития, утвърждаващи връзката с аудиторията и служителите. В насоките присъстват и съвети за организирането и подготовката на самите събития.

Събитията предоставят възможност за споделяне и в други социални мрежи, но предполагат и използване на стрийминг инструменти. Възможността за провеждане на LinkedIn Live елиминира нуждата от използване на външна платформа, позволявайки излъчване направо в LinkedIn, уведомявайки с нотификация аудиторията на излъчващата предаване страница.

LinkedIn Live се радват на голям интерес, макар все още не са достъпни за всички страници. Отворена е възможността за кандидатстване за достъп до функционалността. От LinkedIn подчертават, че страниците трябва да имат активна аудитория, с която целенасочено да общуват, както и повече от 1000 последователи.

Ако искате да получавате новини и полезни съвети за работа с LinkedIn директно на електронната си поща, абонирайте се за нашия LinkedIn бюлетин!