LinkedLetter #7: Докъде стигнаха LinkedIn Stories, нова реакция и ЛГБТИ след кризата

Posted on: юни 19, 2020 Posted by: Диляна Денева Comments: 0

LinkedLetter #7: Докъде стигнаха LinkedIn Stories, нова реакция и ЛГБТИ след кризата

Тазседмичният бюлетин на BookMark за новостите около професионалната мрежа LinkedIn е особено аналитичен! Ще откриете акценти от резултатите от две любопитни изследвания, а в началото ви запознаваме с продължението на историята със Story функционалността и нова реакция в мрежата.

Дългоочакваната функция за Story в LinkedIn е вече достъпна и в Австралия. Това е първият пазар в източното полукълбо, където функционалността се въвежда. Преди това тестови версии бяха пуснати в Бразилия, Нидерландия и ОАЕ. LinkedIn има 11 милиона потребители в Австралия и 700 милиона в световен мащаб.

“Това е още един начин професионалистите и бизнесите да се свързват и да ангажират хората в неформална форма”, каза управляващият директор на LinkedIn за Австралия и Нова Зеландия Мат Тиндейл. От компанията предупреждават потребителите да не споделят твърде лична информация, която може да навреди на кариерния им път.

Като Story в LinkedIn могат да се споделят снимки и видеа с продължителност до 20 секунди, а давността им е 24 часа. Различното от другите платформи, които поддържат Story формат (Facebook, Instagram и Snapchat) е, че в професионалната мрежа няма да има филтри. Вижте повече тук.

Въвеждането на допълнителна шеста реакция на постовете в LinkedIn е все по-близо до реалността! Тази седмица инженерният експерт в LI Джейн Манчун Уонг сподели скрийншот на тестова версия на реакцията “подкрепа”. Тя представлява ръка, която държи сърце, а появата ѝ се свързва с множеството ъпдейти, свързани с пандемията. Все още няма официално изявление кога да очакваме новата реакция, но по всичко личи, че това ще стане скоро.

Високи нива на безработица сред ЛГБТИ хората отчете проучване на LinkedIn сред представители на общността във връзка с последиците на COVID-19 кризата. То бе проведено сред над 1000 души с нетрадиционна сексуална ориентация в САЩ и само по себе си показва грижата и толерантното отношение на компанията спрямо своите потребители.

Резултатите от проучването сочат, че пандемията тежко е засегнала ЛГБТИ професионалистите. 24% от анкетираните са били уволнени или са излезли в принудителна отпуска. От тях 38% споделят опасенията си, че ако са открити за сексуалната си ориентация в процеса на търсене на работа, резултатите ще се повлияят. Допитването на LinkedIn още показва, че да се разкриеш като част от ЛГБТИ общността на работното място може да бъде огромно предизвикателство, но също и да носи ползи. Подробности ще намерите тук.

Друго проучване на LinkedIn разкрива, че работните позиции, свързани с изкуствен интелект (Artificial Intelligence, AI), са намалели в резултат на пандемията. Анализът сочи, че не само търсенето на служители в AI сферата е спаднало драстично, но и самите професионалисти не търсят усилено реализация в периода на изследването. Интересно е, че в края на 2019 г. докладът на LinkedIn за новопоявяващите се работни позиции (LinkedIn Emerging Jobs Report) посочи търсенето на специалисти по AI и machine learning като най-бързо развиващо се. LinkedIn анализаторите твърдят, че спадът е временен и дългосрочното развитие на сектора е сигурно. Още вижте тук.

Ако искате да получавате новини и полезни съвети за работа с LinkedIn директно на електронната си поща, абонирайте се за нашия LinkedIn бюлетин!