LinkedLetter №6: Временни статуси, нов маркетинг наръчник и обучения с Microsoft

Posted on: June 12, 2020 Posted by: Милена Ташева Comments: 0

LinkedLetter №6: Временни статуси, нов маркетинг наръчник и обучения с Microsoft

Шестото издание на LinkedLetter – седмичният бюлетин на агенция BookMark за най-важното около професионалната мрежа LinkedIn, е тук. След отърсването от първоначалния шок и взимането на кризисни мерки, компаниите и професионалистите се фокусират върху дългосрочните инициативи и мерки в подкрепа на таланта не само икономически, но и в областта на душевното и физическо здраве, благополучието и (само)развитието. 

LinkedIn експериментира с нови функционалности за профилите, съобщава технологичният блогър и разработчик Джейн Манчун Уонг в Twitter. От публикуваните от нея скрийншоти се вижда, че функционалността “статус” е близка до познатия ни headline, но за разлика от него е временна. 

От LinkedIn отказват да потвърдят планове за въвеждането на новата функционалност, пишат от AdWeek.

85% от HR специалистите твърдят, че могат да работят ефективно от дистанция. На всеки две седмици LinkedIn проучва настроенията и тревогите на работната сила в САЩ. Анкетата показва някои интересни резултати. HR специалистите са по-склонни от останалите служители да потърсят обучение, свързано с благосъстояние, душевно здраве и лидерство. Резултатите от проучването ще намерите тук.

Нов наръчник за “Маркетинг на съдържанието във времена на несигурност” помага на маркетинг експертите и специалистите по продажби да адаптират и оптимизират стратегията си за несигурните и динамични времена, в които живеем. Документът съдържа съвети от лидери в индустрията и B2B маркетинг експерти и може да бъде свален тук.

Microsoft и LinkedIn обединяват сили, за да подобрят благополучието на професионалистите в Хонг Конг чрез онлайн програми. Инициативата включва целогодишна поредица от безплатни уебинари в Microsoft Teams с лектори от двете компании и експерти от външни организации и ще се фокусира върху разговори по широк спектър от теми – лидерство, кариерно планиране, културно разнообразие и приобщаване. На по-късен етап се предвиждат и нетуъркинг активности като литературни клубове, йога и медитации. Още за инициативата може да прочетете тук

Само през първата седмица на април, потребителите на LinkedIn Learning са изгледали 1.7 милиона часа с онлайн обучения и курсове. С влизането в сила на заповедите за работа от разстояние и изолация най-търсени са курсовете, които дават базови умения за използването на инструменти за работа от разстояние като Zoom и Microsoft Teams. Няколко месеца по-късно, със свикването със ситуацията, потребителите се насочват към информация свързана с подобряване на ефективността и продуктивността по време на работа от дистанция. Още по темата можете да прочетете тук. 

Ако и вие искате да използвате LinkedIn за изграждане на професионална мрежа и ефективно разрастване на бизнеса, можете да се запишете за онлайн обучението “По пътя към успеха с LinkedIn” с Александър Кръстев. 

Ако искате да получавате новини и полезни съвети за работа с LinkedIn директно на електронната си поща, абонирайте се за нашия LinkedIn бюлетин!