LinkedLetter #5: Нов CEO, #InItTogether срещу расизма и още инструменти за ремаркетинг

Posted on: юни 5, 2020 Posted by: Alexander Krastev Comments: 0

LinkedLetter #5: Нов CEO, #InItTogether срещу расизма и още инструменти за ремаркетинг

Първата седмица на юни 2020 г. със сигурност ще остане в историята на LinkedIn. Екипът приветства своя нов главен изпълнителен директор Райън Рослански, който наследи останалия 11 години начело на компанията Джеф Уийнър. Още в първия си ден на новата длъжност досегашният вицепрезицент Рослански написа дълго писмо до служителите на компанията, в което очерта своите приоритети. Той подчерта, че е по-важно е от всякога LinkedIn да се вслуша в нуждите на своите потребители, както и служителите да действат като един голям организъм с цел справяне със заплахите от пандемията и разрастващия се расизъм в САЩ. Цялото писмо в превод на български можете да прочетете тук.

От няколко дни комуникационната кампания на LinkedIn, посветена на екипността – #InItTogether, е с нов фокус. Посланията в нея вече залагат на толерантността и борбата с расовата дискриминация. На страницата на компанията пък се споделят ъпдейти, свързани с начина, по който цветнокожите се чувстват от вълната от расизъм и сблъсъците между протестиращи и полиция в Щатите през последните седмици.

Новият CEO Райън Рослански вече бе принуден да се извинява за расистки коментари от страна на служители по време на вътрешно събитие на компанията. “Не сме и няма да бъдем компания или платформа, където расизмът и речта на омразата са позволени”, подчертава Рослански.

Нови възможности за ретаргетинг бяха добавени към системата за управление на рекламата Campaign Manager. В допълнение към наличните досега възможности за създаване на аудитории от посетителите в сайта си, компаниите вече ще могат да показват различни реклами на потребители, които са гледали видеореклами до 25, 50, 75 или 100% от видеата, или пък са отворили и попълнили Lead Gen форми.

От LinkedIn обещават скоро да пуснат възможности и за реклама за събития в различни етапи от подготовката им. Така организаторите ще са сигурни, че достигат до своята потенциална аудитория по правилния начин според конкретния момент.

Ако искате да се научите как да ползвате ефективно LinkedIn, за да разраствам бизнеса си, запишете се за дистанционното обучение “По пътя към успеха с LinkedIn” с водещ Александър Кръстев – тук.

За да получавате новини и полезни съвети за работа с LinkedIn директно на електронната си поща, абонирайте се за нашия LinkedIn бюлетин!