LinkedLetter #4: Прозрачност и равни условия за потребителите, Project Every Member и нови реакции

Posted on: May 29, 2020 Posted by: Теодора Рафаилова Comments: 0

LinkedLetter #4: Прозрачност и равни условия за потребителите, Project Every Member и нови реакции

Време е за четвъртото издание на LinkedLetter – седмичният бюлетин на агенция BookMark за най-важните и вълнуващи новини около професионалната мрежа LinkedIn!

В своя отчет за прозрачността на работата си от LinkedIn споделят, че през втората половина на 2019 г. са блокирани 7.8 милиона фалшиви профили. Благодарение на автоматичните системи за вътрешна сигурност, които платформата притежава, 93% от тези акаунти са блокирани още преди създаването им.

От компанията отчитат, че през първата половина на 2020 г. опитите за създаване на фалшиви акаунти са намалели.

Този отчет показва и колко сериозно се отнася LinkedIn към съдържанието, което е в разрез с Общите условия за ползване на платформата. Екипът на платформата е предприел действия по 11,564 сигнала за нарушаване на авторското право, съответстващи на 290,170 публикации.

Повече по темата тук.

Филтрирането на заблуждаваща информация и акаунти е само част от усилията на LinkedIn да бъде полезна на своите потребители.

През 2019 г. беше добавена функцията Instant Job Notifications, която уведомява потребители за подходящи за тях отворени позиции. Безспорно полезна за всеки, който търси нова работа, функцията вдъхновява екипа на LinkedIn за създаването на “Project Every Member”, който обръща специално внимание на оценката на всеки потребител за качеството на предлаганите от платформата услуги. Разработената нова метрика е фокусирана не само върху полезността, но и върху насърчаването на равния достъп до възможности за всички потребители.

Още за мотивите на компанията и възможностите, които Project Every Member ще предостави, открийте в статията на Райън Рослански, главен изпълнителен директор на LinkedIn.

Освен с полезно съдържание и предоставяне на равни условия за търсещите работа, LinkedIn може да се похвали и с отзивчивост към желанията на своите потребители. По примера на Facebook от компанията обмислят добавянето на нови възможности за емоджи реакции, които да бъдат подходящи за публикации, посветени на COVID – 19, стана ясно от коментар на бившия изпълнителен директор на компанията Джеф Уийнър в отговор на запитване от потребител. Възможно е към петте възможности за реакция (Like, Celebrate, Love, Insightful, Curious) да бъде добавен и “Грижа”(Care).

Повече по темата тук.

Ако искате да получавате новини и полезни съвети за работа с LinkedIn директно на електронната си поща, абонирайте се за нашия LinkedIn бюлетин!