LinkedLetter #3: Културно многообразие, годишен доклад за търговци и нови възможности за екипите

Posted on: May 21, 2020 Posted by: Диляна Денева Comments: 0

LinkedLetter #3: Културно многообразие, годишен доклад за търговци и нови възможности за екипите

Третото издание на LinkedLetter – седмичният бюлетин на агенция BookMark за най-важното около професионалната мрежа LinkedIn – вече е тук! Приятно четене!

LinkedIn, BBC и ООН участваха в едночасова дискусия на 21 май, Деня на културното многообразие. Тя бе излъчена в LinkedIn Live и по онлайн телевизията на ООН, а фокусът ѝ беше креативната и развлекателна индустрия по време на кризата заради COVID-19.

“Предизвикателствата пред организациите в този период са уникални и разнообразни, а несигурността изисква да бъдем максимално креативни. […] Преминаването към дистанционна работа без съмнение ще разкрие нови възможности и ще увеличи броя на талантите, давайки възможност на компаниите да се развиват в посока многообразие”, каза Росана Дуръти, ръководител на отдела на LinkedIn за многообразие, включване и принадлежност.

Вижте още по темата тук.

LinkedIn публикува своя четвърти годишен отчет за тенденциите при продажбите в бизнеса (State of Sales Report).

Той представлява анализ на проучване сред 500 потребители и 500 търговци в САЩ, както и на две допълнителни анкети със специалисти по продажби, проведени през последните два месеца. Ето и малка част от любопитните резултати:

Според 70% от търговските мениджъри умението да управляваш успешно продажбите по време на нестабилни времена е по-ценно отколкото е било преди пет години.

Професионалистите, които разчитат на т.нар. “интелигентни” инструменти (sales intelligence tools), като LinkedIn Sales Navigator, са се увеличили с 54% за последните две години.

“Активното слушане” е най-често изтъкваното умение, което потребителите ценят у търговците. То обаче не фигурира дори в топ 5 на търсените характеристики в процеса на наемане на такива професионалисти.

Целият доклад можете да изтеглите тук, а обобщаваща статия от резултатите ще намерите в AdWeek.

LinkedIn Learning и Glint помагат на мениджърите да са в по-добра връзка със служителите си

LinkedIn обяви интеграцията на LinkedIn Learning с платформата, която помага на мениджърите да подобрят комуникацията със своите служители – Glint. 100 видеа с експертно съдържание от LinkedIn Learning ще могат да се гледат директно в Glint. Те ще дадат възможност на ръководителите на екипи да придобиват нови знания и същевременно да координират обратната връзка от служителите си по-ефективно.

Това ще стимулира мениджърите да водят ползотворни разговори със служителите си в ежедневната работа, като всеки член на екипа ще има активна роля в изграждането на корпоративната култура.

Новата функционалност ще бъде достъпна за всички потребители на Glint без допълнително таксуване, независимо дали имат достъп до LinkedIn Learning. Повече можете да прочетете в блога на Glint.

LinkedIn “коронавирус” хъб

LinkedIn обособи специално място на сайта си – LinkedIn Covid-19 Resources – където всеки, засегнат от динамичните промени заради пандемията, може да получи полезна информация, съвет и подкрепа.

Там посетителите ще намерят възможности за работа, за доброволчески инициативи, за наемане на таланти, ще могат да намерят обучителни ресурси и още много.

Не пропускайте днешното издание на нашата Петъчна оперативка, в която ще говорим именно за ефективното използване на Story форматите в социалните мрежи.

Ако искате да получавате новини и полезни съвети за работа с LinkedIn директно на електронната си поща, абонирайте се за нашия LinkedIn бюлетин!