LinkedLetter #23: LinkedIn стори, възможности за видео срещи и нови функции в LinkedIn Pages

Posted on: October 23, 2020 Posted by: Теодора Рафаилова Comments: 0

LinkedLetter #23: LinkedIn стори, възможности за видео срещи и нови функции в LinkedIn Pages

Новият брой на LinkedLetter отново събира за вас най-интересните новини от света на професионалнаТА мрежа. Нашето 23-то издание ще ви запознае с възможностите на най-новия формат в платформата – стори. Ако все още не сте прочели статията на Александър Кръстев със съвети как да оптимизирате съдържанието на страницата си с помощта на Page Analytics, направете го веднага след като научите какви са най-новите функции, добавени към LinkedIn страниците.

Нова вълна на въвеждане на сторитата в LinkedIn в България започна тази седмица. Популярният формат, взаимстван от Instagram и Facebook, ще предостави нови възможности на професионалисти и компании да споделят съдържание в мрежата. Те ще могат да правят това само през мобилната версия на приложението.

Също като в Instagram и Facebook сторитата са изнесени в самостоятелна лента в горната част на екрана. По пример на двете платформи и в LinkedIn споделените видеа и снимки в стори ще могат да бъдат виждани в рамките на 24 часа, както и разбира се, веднъж създадени, да бъдат свалени от приложението и запазени на мобилното устройство. Продължителността на едно стори е 20 секунди, но това дори не е най-вълнуващата част от новия формат в Linkedin.

Стикерът Question of the day дава възможност на потребителите да зададат въпрос към аудиторията си. Отговорите не могат да се изпращат директно на създателя на стори, каквато е практиката със стикер Въпрос в Instagram, a се публикуват в индивидуално стори на профила на отговарящия.

LinkedIn стори стартира с възможности за отбелязване на други потребители (но не и на страници), добавяне на текст и стикери. Очаква се съвсем скоро да бъде въведена възможността за отбелязване на местоположение, както и още стилове и шрифтове за текст. Налични са още инструменти за редакция на изображенията, както и известия при отбелязване, възможност за препращане на стори и споделянето му.

Повече за LinkedIn стори научете тук.

Още една дългоочаквана функция вече е достъпна и за потребителите в България. С редизайна на LinkedIn през септември беше въведена и възможността за потребителите да пренасят разговорите си директно в Microsoft Teams, BlueJeans или Zoom. Опцията се активира от иконата за видео в панела за лични съобщения. Потребителите могат да се свържат веднага или да насрочат среща. Приложението автоматично генерира линк и съобщение с покана за срещата.

LinkedIn добави нови функции към LinkedIn Pages при организиране на събития, които да помогнат на потребителите да събират лийдове и да достигат до по-широка аудитория с помощта на реклами и разширени възможности за ретаргетинг.

Въведена е възможност за получаване на индивидуални препоръки за събития, както и автоматични известия за последователи, базирани на техните интереси.

Рекламният формат Sponsored Content Single Image Ads е още една възможност за промотиране на събитие – в допълнение към органичните публикации.

Формите за регистрация за събития, които изискват имена и email адрес, са насочени към по-бързото и ефективно събиране на нови лийдове. Разширена е и възможността за ретаргетинг на потребители, които са показали интерес към събитие или съдържание на потребител или компания, със създаване на специална аудитория в Campaign Manager за последваща комуникация.

Повече за новите функции разберете от статията на Джей Датта продуктов мениджър на LinkedIn за Индия, а също и на този линк.

Рийд Хофман: Лидерите в бизнеса трябва да вземат отношение в демократичния процес

Седмици преди президентските избори в САЩ в интервю за CNN един от създателите на LinkedIn – Рийд Хофман – посъветва лидерите в бизнеса, уважаваните професионалисти и компаниите да се включат активно, застъпвайки се за принципите на демокрацията.

В разговора с Джулия Чатърли Хофман подчерта връзката между бизнеса и спокойната политическа атмосфера. Цялото интервю гледайте тук.

Ако искате да получавате новини и полезни съвети за работа с LinkedIn директно на електронната си поща, абонирайте се за нашия LinkedIn бюлетин!