LinkedLetter #22: Съвети за HR-ите, Audience Network и новост при Page Analytics

LinkedLetter 22 Cover Image
Posted on: октомври 15, 2020 Posted by: Диляна Денева Comments: 0

LinkedLetter #22: Съвети за HR-ите, Audience Network и новост при Page Analytics

Ако все още не сте прочели статията в блога ни на тема Page Analytics, сега е перфектният момент да го направите, защото в днешния Linked Letter продължаваме темата! Обръщаме внимание и на HR-ите, за които също сме включили много ценен материал. Тези от вас пък, които пускат рекламни кампании в LinkedIn, са специално поканени да продължат да четат по-надолу, защото ще намерят важен инструмент за увеличаването на ефективността. 

Има индикации, че LinkedIn е на път да въведе функция, която много от потребителите ѝ искат отдавна. Според LI публикация на мобилния разработчик Алесандро Палуци, професионалната мрежа работи върху това да направи възможно за потребителите да проверяват анализа на своите страници директно от приложението. Той сподели в Twitter екранна снимка към Page Analytics в този случай. Потребителите ще могат да видят броя на техните последователи, както и броя на хората, които са ги последвали през последните 30 дни.

С функцията Audience Network LinkedIn позволява на рекламодателите да разширят своите кампании извън самия LinkedIn и да споделят своите предложения в мрежата от издателски партньори на платформата, която включва „хиляди първокласни партньорски приложения и уебсайтове, където членовете на LinkedIn прекарват времето си“.

От професионалната мрежа твърдят, че кампаниите с активирана функцията Audience Network имат до 25% по-голям рийч. В тази инфографика LinkedIn предоставя данни и описание на предимствата от даването на разширен обсег на вашите кампании с Audience Network. Още прочетете тук.

LinkedIn публикува в блога си материал, който всеки който наема служители (recruiter) трябва да прочете. Ерин Скръгс, старши директор за придобиване на таланти в LinkedIn,  и екипът ѝ са изследвали кои са най-ценните качества за всеки, който търси таланти – с помощта на програмата Recruiter Excellence. Те създават Book of Recruiter Competencies (BoRC) – наръчник с полезни съвети към HR отделите на компаниите. Гледайте представянето на BoRC:

Ако искате да получавате новини и полезни съвети за работа с LinkedIn директно на електронната си поща, абонирайте се за нашия LinkedIn бюлетин!