LinkedLetter #21: LinkedIn сторитата пристигнаха в Индия, грижат се за вашата поверителност

LinkedLetter 21 Cover Image
Posted on: October 8, 2020 Posted by: Диляна Денева Comments: 0

LinkedLetter #21: LinkedIn сторитата пристигнаха в Индия, грижат се за вашата поверителност

Миналата седмица най-много енергия вложихме в това да ви разкажем най-интересното и най-важното около редизайна на професионалната мрежа. Ако не сте успели да проследите всичко, наваксайте с предишния брой на седмичния ни бюлетин за LinkedIn новини или гледайте живото излъчване на Алекс и Диди. След това не пропускайте най-актуалното около платформата по-долу, а съвсем в края на този LinkedLetter ще намерите как да се абонирате за бюлетина ни. 

Индия стана осмата държава, в която LinkedIn сторитата са достъпни. Тя се присъедини към Австралия, Бразилия, Канада, Франция, Холандия, ОАЕ и САЩ. Идеята на формата е да помогне на потребителите да споделят своите професионални моменти с общността и да добавят настроение в трудния период, в който мнозина се намират заради пандемията. Сторитата в LinkedIn също изтичат автоматично 24 часа след публикуването им и могат да включва снимки или видеоклипове с дължина до 20 секунди.

Различно от другите социални мрежи обаче е грижата за поверителността, за която LinkedIn са се погрижили. Зрителите на дадено стори вече могат да контролират информацията, която се вижда за тях. Потребителите разполагат с три възможности. В първата (опцията по подразбиране) публикувалият сторито може да види снимката на този, който го е гледал, името и headline секцията му. Във втората опция са показани само характеристиките на профила, докато при третата опция зрителят на сторито остава напълно анонимен. Детайли можете да прочетете тук.

linkedin-stories-private-view

Най-новата статия в маркетинг блога на LinkedIn е посветена на събитията и живите излъчвания, които стават все по-търсени и актуални в професионалната мрежа. За маркетинг експертите и брандовете стриймингът на живо и виртуалните събития се очертаха като отговор на един критичен въпрос в момента: Как можем да останем свързани и ангажирани с нашата общност в момент, когато личните срещи и събития са до голяма степен недостъпни?

Отговори на най-често задаваните въпроси за тези функции можете да прочетете тук. А стрийминга, по време на който експерти от професионалната мрежа отговаряха на потребители, можете да гледате тук:

Ключът за ефективното използване на рекламните формати в LinkedIn, както и при социалните мрежи, е в насочването им към правилните аудитории. Тази седмица LinkedIn публикува нов изчерпателен обзор на различните си опции за насочване на реклами, които включват демографски данни, професионален опит, интереси и информация за компанията. Професионалната мрежа също така предлага и редица съвети за подобряване на ефективността на рекламните кампании – вижте пълната инфографика тук.

Ако искате да получавате новини и полезни съвети за работа с LinkedIn директно на електронната си поща, абонирайте се за нашия LinkedIn бюлетин!