LinkedLetter #20: Повишена сигурност в LinkedIn и защо родителите сменят профилните си снимки?

Posted on: октомври 2, 2020 Posted by: Милена Ташева Comments: 0

LinkedLetter #20: Повишена сигурност в LinkedIn и защо родителите сменят профилните си снимки?

След голямата новина за промените в дизайна на LinkedIn, която отразихме в предишното издание на нашия LinkedLetter, екипът на професионалната мрежа не спира да работи за подобряване на потребителското изживяване и развитието на глобалната работна сила. 

LinkedIn затяга мерките за сигурност и насоките на общността, за да предпази потребителите си от нежелани и неуместни коментари и поведение и да отговори на очакванията за професионализъм и уважение при общуването в платформата, съобщават от Social Media Today. От тази седмица платформата ще известява потребителите, чието съдържание е премахнато заради нарушаване на правилата. Ако сте докладвали неподходящо съдържание пък ще получавате обратна връзка за следващите стъпки в процеса.

Промяна има и в автоматичните съобщения, с които платформата ви подканя да общувате с другите потребители. Те насърчават спазването на добрия тон и учтивата комуникация, но заедно с тях навлизат и предупреждения за потенциално заплашителни и неуместни съобщения. Новата функционалност улеснява докладването им. 

Освен технологичните промени, LinkedIn обнови и насоките си към професионалната общност (Professional Community Policies), „за да стане още по-ясно, че езикът на омразата, тормозът, провокаторското или расисткото съдържание нямат абсолютно никакво място в нашата платформа“. Повече за тях може да прочетете в материала на Андрю Хътчинсън за Social Media Today и в блога на LinkedIn. 

Microsoft, LinkedIn и GitHub отбелязват значителен напредък в своята инициатива за помагане на 25 милиона души да придобият или да подобрят дигиталните си умения през 2020 г. Чрез opportunity.linkedin.com само за три месеца кампанията е достигнала до 10 милиона потребители в 231 територии по света.

 „Нашата цел номер едно беше – и все още е – да помогнем на тези, които са останали без работа или са наети на работа поради пандемията, да получат необходимите умения за намиране на следващата си работа”, разказва в статия в своя профил изпълнителният директор на LinkedIn Райън Рослански. 

Още за кампанията можете да прочетете тук

Родителите в професионалната мрежа сменят профилните си снимки, за да покажат как всъщност изглеждат, докато работят от вкъщи. Вирусната тенденция започва със спонтанното решение на Лорън Грифитс да смени професионалната си профилна снимка със селфи. Тя е HR специалист и майка на три деца и вече няколко месеца работи от вкъщи. Нейното решение поставя началото на сериозна дискусия за новите норми на работното място по време на пандемията и вдъхновява и други родители да последват примера ѝ. Постът на Лорън има близо милион реакции и почти 30 хиляди коментара. 

Защо промених профилната си снимка в LinkedIn 

Наскоро хвърлих дълъг поглед към снимката на моя профил в LinkedIn – жената, вторачена в мен, имаше току що боядисана коса и прическа, елегантно и добре изгладено сако, намек за усмивка, който показва точното количество зъби, за да ви внуши, че е сериозна, но може да бъде и забавна. Спомням си, че бях заела внушителна поза, докато съпругът ми снимаше. Направихме към 80 кадъра, докато намерим този, на който изглеждам перфектно излъскана. Но човекът, когото презентирах на тези снимка, не винаги съм аз и определено не е човекът, когото съм в момента. 

Днешният дистанционен свят разми границите между професионалното и личното ми “аз”, затова реших да ви представя това чрез снимката си. Неоформена прическа, удобен пуловер, скъсани дънки, все още леко замаяна от усилието да подготвя три деца за “училище”, но усмихната и готова за работа.  

Бях свидетел на достатъчно примери за автентичното лидерство, за да знам, че ако сте истински и уязвими, ще стигнете много по-далеч в кариерата си, отколкото лъскава профилна снимка.

Ако искате да получавате новини и полезни съвети за работа с LinkedIn директно на електронната си поща, абонирайте се за нашия LinkedIn бюлетин!