LinkedLetter #2: Виртуални събития, мащабен ребрандинг за LinkedIn News и актуализации в алгоритъма

Posted on: May 15, 2020 Posted by: Милена Ташева Comments: 0

LinkedLetter #2: Виртуални събития, мащабен ребрандинг за LinkedIn News и актуализации в алгоритъма

Започнете петък с второто издание на LinkedLetter, седмичният преглед на най-важните новини около най-голямата професионална мрежа в света LinkedIn, изготвян с внимание от екипа на агенция BookMark.

LinkedIn Editorial вече е LinkedIn News. След като премина през сериозен редизайн с цел да осигури повече визуална консистеност, редакторският екип на LinkedIn Editorial също се променя и и от 14 май функционира под името LinkedIn News. Преди две години професионалната мрежа стартира “Проект Отис” – мащабен ребрандинг, включващ ново лого и промяна в типографията и цветовете си. Ъпдейтите започнаха да се появяват през юни 2019 г. Следващата фаза на “Проект Отис” започва тази седмица, с ребрандирането на LinkedIn News и кореспондираща и отличаваща се визуална идентичност. Още в материала на AdWeek.

LinkedIn Virtual Events интегрира в едно инструментите за живо излъчване LinkedIn Live и за създаване и промотиране на събития LinkedIn Events.
“С преминаването на бизнеса от лични срещи към виртуални събития разбрахме колко е важно да ви оборудваме с инструментите, от които се нуждаете, за да обедините професионалната си общност, онлайн и в мащаб – по възможно най-безопасния начин”, казват от компанията в блога LinkedIn Marketing Solutions. От същата статия разбираме, че това е само част от промените в корпоративните страници, които предстоят през това тримесечие. За момента LinkedIn Live все още е достъпен само за ограничен брой потребители, одобрени от платформата.

Този полезен документ ще ви помогне да се ориентирате към коя аудитория да излъчите своя live.

Една от новите функции, от които потребителите на професионалната мрежа могат да се възползват, е добавянето на анкети към своите постове. Тя е достъпна и за корпоративните страници в платформата. Според Linkedin създаването на анкета отнема не повече от 30 секунди. “Да поискате от мрежата си от контакти обратна връзка – и да предоставите такава в замяна – е чудесен начин да получите конструктивна обратна връзка, разпалвайки нови дискусии с доверените ви контакти. Повече за нея можете да научите от Tech Church. Не пропускайте да се възползвате и от още една нова функционалност – възможността директно да изпращате постове до контактите си.

Времето, което отделяме на конкретна публикация (dwell time), има значение за алгоритъма на LinkedIn.
В статия в LinkedIn Engineering Blog, разработчиците на професионалната мрежа повдигат завесата на алгоритъма си и предлагат подробен преглед на това как се приоритизира съдържанието. Потребителите на LinkedIn са склонни да прекарват повече време, запознавайки се с публикациите, преди да се ангажират с тях. За да се уверят, че ще виждаме във фийда си постове, които да ни ангажират, инженерите на LinkedIn включват dwell time в алгоритъма на платформата.

Ако искате да получавате новини и полезни съвети за работа с LinkedIn директно на електронната си поща, абонирайте се за нашия LinkedIn бюлетин!