LinkedLetter #18: Линкове в LinkedIn Stories, обучения за търговци и… Борис Джонсън

Posted on: September 11, 2020 Posted by: Alexander Krastev Comments: 0

LinkedLetter #18: Линкове в LinkedIn Stories, обучения за търговци и… Борис Джонсън

LinkedIn е място като никое друго, но в същото време и социална мрежа като доста други платформи. Затова не е изненадващо, че тази седмица част от новините в LinkedLetter-а са свързани с прехвърляне на know-how и… хора от една мрежа към друга. Приятно четене!

LinkedIn Stories (може би) ще имат линк и swipe-up функция. Историите (които често назоваваме и като “сторита” 🤷‍♂️) определено са едно от дългоочакваните нововъведения в професионалната мрежа за 2020 г., а вероятно скоро ще имат и функция за добавяне на линкове и swipe-up бутон. LinkedIn Stories все още са в бета версия и са активни на някои пазари (включително и за отделни Android потребители в България), а добавянето на линк е един от начините платформата да компенсира забавянето с години при въвеждането на визуалния формат. Италианският дизайнер на мобилни приложения Алесандро Палуци е един от първите, получили новата функционалност.

https://twitter.com/alex193a/status/1301475030459531264?s=20

Десетте най-популярни курса за продажби в LinkedIn Learning са безплатни до края на септември. След като в предишния брой на LinkedLetter-а ви разказахме за 20-те най-гледани обучения в платформата за онлайн курсове, тази седмица за специалистите по продажби също има добри новини. В блога за продажби на LinkedIn можете да видите кои са 10-те най-популярни курса за продажби и да ги гледате напълно безплатно. След това не забравяйте да добавяте всеки получен сертификат в секция Licenses & Certifications.

“Бизнесите са важни за тази страна и искам да се свързвам с вас директно!”. С тези думи британският премиер Борис Джонсън се обръща към своите сънародници в новосъздадения си профил в LinkedIn. Джонсън вече има значка на Influencer програмата на професионалната мрежа, а ангажиментът от страна на “Даунинг Стрийт” 10 е правителството да започне комуникационна кампания за безопасното връщане в офисите на компаниите в страната. Вижте неговото видеообръщение:

Ако искате да получавате новини и полезни съвети за работа с LinkedIn директно на електронната си поща, абонирайте се за нашия LinkedIn бюлетин!