LinkedLetter #17: Топ 20 в LinkedIn Learning и защо е важно да говорим за многообразието

Posted on: септември 4, 2020 Posted by: Диляна Денева Comments: 0

LinkedLetter #17: Топ 20 в LinkedIn Learning и защо е важно да говорим за многообразието

Вчера ви споделихме за най-новите промени при фирмените страници в LinkedIn. Надяваме се да сте използвали съветите в статията, за да подобрите ефективността на комуникацията с клиентите, партньорите и служителите си. В най-новото издание на седмичния ни бюлетин за LinkedIn новини сме ви подготвили компилация от класация, наръчник и изследване, която може да ви послужи за по-доброто позициониране на вашата компания и предоставянето на неустоими възможности на клиентите и служителите ви. 

Mного хора се приспособиха към работата от вкъщи по време на пандемията и се насочиха към онлайн обучения, за да развият нови умения. LinkedIn публикува списък на най-популярните курсове, предлагани от обучителната платформа на професионалната мрежа през 2020 г., като два от първите три курса са пряко свързани с дистанционната работа. Над 3 милиона души са преминали топ 20 на LinkedIn Learning курсовете тази година. Компанията отбелязва ръст на потребителите, изучаващи основни меки умения, като управление на времето и емоционална интелигентност, както и основни технически умения, като Excel и Microsoft Teams. В световен мащаб броят на хората, които изучават меки умения, се е удвоил спрямо годината.

 

Списъкът с 20-те най-популярни курса ще намерите тук.

Фокусът на най-новото ръководство на LinkedIn – „Brand and Demand“ – е поставен върху баланса между изграждането на работодателска марка и генерирането на повече потенциални клиенти. В него ще намерите съвети за това как да използвате LinkedIn за постигане и на двете цели в рамките на една рекламна кампания. И за да не звучат препоръките като суха теория, от LinkedIn са включили примери за конкретно предизвикателство, неговото решение (от гледна точка на рекламните инструменти на LI) и анализ на резултата – за компании като VMWare, Johnson & Johnson, Mercedes-Benz Australia, а също и London Business School.

Наръчника ще откриете тук.

Данните от ново проучване на LinkedIn показват, че хората обръщат внимание на компаниите, които говорят за многообразието.

През юни 2020 г. работодателите в LinkedIn говориха за многообразието повече от всякога. Като дял от всички постове на компанията, обхватът на темите за многообразието се е удвоил (2,2 пъти) спрямо предходната година. Ние също ви разказахме за това в #LinkedLetter5 и #LinkedLetter7. Тези послания силно резонираха сред служителите и кандидатите: публикациите за многообразието получиха почти два пъти (1,9 пъти) повече реакции от обичайното пост в компанията. Това е особено вярно в Северна Америка, където процентът на ангажираност по теми за разнообразието е над 2,6 пъти по-голям от средния.

Можете да използвате тези данни и да помислите как вашите настоящи и потенциални клиенти и служители виждат вашата компания. Каква е вашата корпоративна култура и говорите ли достатъчно за многообразието? Следете и следващите материали в блога на BookMark, за да научите още за Employer branding-a.

Още за тенденциите в тази посока, изследвани от LinkedIn, вижте тук.

Ако искате да получавате новини и полезни съвети за работа с LinkedIn директно на електронната си поща, абонирайте се за нашия LinkedIn бюлетин!