LinkedLetter #16: LinkedIn Fairness Toolkit и нови условия за ползване на LinkedIn

LinkedLetter 16 Cover Image
Posted on: August 28, 2020 Posted by: Диляна Денева Comments: 0

LinkedLetter #16: LinkedIn Fairness Toolkit и нови условия за ползване на LinkedIn

Представяме шестнайстото издание на нашия седмичен бюлетин, събиращ всичко най-интересно от професионалната мрежа LinkedIn. От него ще научите повече за усилията на компанията за гарантиране на спазването на добрия тон в платформата и равния достъп до възможности за потребителите, които кандидатстват за работа.

LinkedIn обяви, че ще засили мерките срещу неподходящо съдържание в платформата. За да гарантират, че потребителите ще продължат да спазват добрия тон и професионалната етика, от компанията предприемат ревизия на условията за ползване на професионалната мрежа (Professional Community Policies).

Целта на новите условия ще бъде да насърчават “конструктивен диалог в дух на взаимно уважение”, а екипът на платформата ще премахва всяко съдържание, което не е съобразено с тях.

От LinkedIn споделят, че изкуствен интелект е използван за сканиране на защитните системи и премахване на акаунти с неподходящо съдържание.

Част от новата политика на компанията ще бъде и обратната връзка към потребители, които докладват за съдържание, което нарушава условията за ползване.

Повече по темата тук, в блога на LinkedIn, а можете да чуете и Таня Стейпълс, продуктов мениджър в LinkedIn:

LinkedIn Fairness Toolkit (LiFT)LinkedIn Fairness Toolkit (LiFT) е нов софтуер, разработен от Microsoft, чиято цел ще е подсигуряването на “равен достъп до възможности за работа за потребители с еднакви умения”.  LiFT представлява софтуерна библиотека с отворен достъп, предназначена да позволи измерването на справедливостта в работните процеси на изкуствения интелект и машинното обучение. Компанията казва, че LiFT може да бъде използван по време на обучения и оценяване, за да се измери отклоненията в наборите от данни. Вижте повече по темата тук и тук.

Ali-Matar-Head-of-LTS, LinkedInМеките умения стават ключов фактор на пазара на труда според доклад на LinkedIn за състоянието му в САЩ. Компанията отчете и обнадеждаващ ръст на обявените свободни позиции.

“Забелязваме, че компаниите вече обръщат много по-голямо значение на меките умения (soft skills) и емоционалната интелигентност на кандидатите”, споделя Али Матар, отговорен за развиващите се пазари в Европа, Близкия изток и Африка.

Сред най-търсените умения са тези за анализ, управление на проекти и комуникация. Още по темата прочетете тук.

Ако искате да получавате новини и полезни съвети за работа с LinkedIn директно на електронната си поща, абонирайте се за нашия LinkedIn бюлетин!