LinkedLetter #15: LinkedIn с нови данни за пазара на труда и топ 5 тенденции за продажбите в Европа

Posted on: August 21, 2020 Posted by: Милена Ташева Comments: 0

LinkedLetter #15: LinkedIn с нови данни за пазара на труда и топ 5 тенденции за продажбите в Европа

Въпреки славата си на ваканционен месец, август в никакъв случай не носи затишие за професионалната мрежа LinkedIn. В петнадесетото издание на LinkedLetter ще прочетете за обнадеждаващ ръст на обявените позиции на пазара на труда в САЩ, устойчивите тенденции при продажбите в Европа и ще откриете полезно и информативно ръководство за управление на социалните мрежи. 

LinkedIn публикува нови данни за пазара на труда и в САЩ, съобщава Social Media Today. Професионалната мрежа следи състоянието на пазара в своя Workforce Insights  бюлетин, включително най-търсените позиции, перспективите пред работодатели и служители, цялостен ръст на заетостта и др. Въпреки че голяма част от новините са негативни, миналата седмица компанията съобщи, че се наблюдава обнадеждаваща тенденция и нивата на обявени работни места се приближават до тези от началото на 2020 г. (базирано на публикуваните в LinkedIn обяви). Целия анализ можете да прочетете тук

Докладът за състоянието на продажбите в Европа Europe’s State of Sales: The Enduring Trends на LinkedIn разкрива драматични обрати и очертава най-трайните тенденции и как те се отразяват на стратегиите и следващите стъпки на търговците.

Част от тези тенденции съществувуат отдавна, но набраха инерция в резултат на новата ситуация, в която работят специалистите по продажби. Други се дължат на принудителната дигитална трансформация, която засегна иначе консервативни бизнеси. Петте най-важни тенденции можете да видите тук, а целият доклад на LinkedIn е достъпен за сваляне тук.  

Ново ръководство за управление на социалните мрежи от LinkedIn

LinkedIn публикува ново ръководство, което описва как експертите по социални мрежи да се възползват максимално от инструментите на платформата. Съветите в документа от 32 страници ще помогнат да повишим не само ангажираността, но и да стигнем до по-голяма аудитория. “С надеждата, че ще ви помогнем да увеличите ефекта от усилията си във всички етапи на фунията, споделяме с вас най-добрите практики. Те са почерпени от присъствието на LinkedIn в социалните мрежи през всички тези години”, разказват от професионалната мрежа. Вижте целия наръчник тук

Ако искате да получавате новини и полезни съвети за работа с LinkedIn директно на електронната си поща, абонирайте се за нашия LinkedIn бюлетин!