LinkedLetter #12: Нов бизнес наръчник и общността на родителите в LinkedIn

Posted on: July 30, 2020 Posted by: Диляна Денева Comments: 0

LinkedLetter #12: Нов бизнес наръчник и общността на родителите в LinkedIn

Седмичната ни рубрика за всичко ново и интересно около професионалната мрежа LinkedIn не е в отпуска, дори вие да сте! Днес ви разказваме за полезния нов наръчник, който LinkedIn публикува наскоро, за новото проучване на мрежата за влиянието на пандемията върху ползването на отпуски в световен план, както и за силата на общността на родителите! Не пропускайте да се абонирате за Linked Letter от формата в края на този материал.

LinkedIn публикува онлайн наръчник за връщане към нормален ритъм на работа на компаниите след COVID-19 кризата. Той е озаглавен Planning for a Strong RecoveryBest Practices for Driving Growth and ROI  и се фокусира върху 5 ключови области:

  • Изграждане на бранда
  • Стратегическо планиране
  • Мениджмънт на промените
  • Медийно планиране
  • Планиране на съобщенията

За всяка от тях LinkedIn предоставя съвети относно важните стъпки, които компаниите могат да предприемат въз основа на минали икономически спадове, за да се подготвят за оптимално възстановяване. Можете да изтеглите безплатно ръководството от 12 страници тук.

Видео на Yahoo News цитира ново проучване на LinkedIn, което показва, че близо 67% от работещите не планират отпускa до края на годината. Това е породено, както от притеснения, свързани с пътувания по време на пандемията, така и със “запазване” на дните, в случай, че те или близък се разболеe от COVID-19. Повече за проучването ще намерите в блога на LinkedIn. Ето и видеото на Yahoo News:

Forbes отличи групата за родители в LinkedIn (Parents at LinkedIn, PAL) като мощен инструмент за подкрепа на широката си родителска общност по време на пандемията от COVID-19. „Когато осъзнахме колко много се променя реалността ни по време на пандемията, онлайн общността ни реши да предприеме действия и създадохме глобален форум под формата на затворена LinkedIn група“, разказва Тимеа Бара, главен мениджър Global Sales Readiness и бивш мениджър на ресурсната група на LinkedIn за служители, които са и родители. „В рамките на няколко дни достигнахме 1500 членове –  колеги от LinkedIn от цял свят, които са или родители или се грижат за деца“. Според Forbes групата е спомогнала за създаването на чувство за принадлежност, а също така е и предоставила възможности за справяне с по-глобални проблеми като расовото неравенство от гледна точка на родителите. Статията на Forbes ще намерите тук.

Ако искате да се запознаете с най-ефективните начини да използвате функционалностите на LinkedIn за изграждане на личен или корпоративен бранд, запишете се курса по LinkedIn Marketing с лектор Александър Кръстев. Той ще се проведе от 4 до 30 август в платформата на SoftUni Digital. Запишете се до 2 август тук

Ако искате да получавате новини и полезни съвети за работа с LinkedIn директно на електронната си поща, абонирайте се за нашия LinkedIn бюлетин!