LinkedLetter #10: Видео срещи, най-търсените професии и съветите на топ LI специалисти

Posted on: July 16, 2020 Posted by: Диляна Денева Comments: 0

LinkedLetter #10: Видео срещи, най-търсените професии и съветите на топ LI специалисти

Десетото издание на LinkedLetter ще ви запознае с информация “от кухнята” на LinkedIn, с едно интересно проучване на професионалната мрежа за най-търсените професии в света, както и с ценни съвети на топ кариерни LI специалисти. Не пропускайте да се абониране за седмичния ни бюлетин за новостите около LinkedIn – формата за записване е в края на материала.

Инженерният експерт Джейн Манчун Уонг тази седмица разкри в Twitter, че  компанията работи по функцията за създаване и изпращане на видео среща през съобщение. Професионалната мрежа все още не съобщава официално детайли, но ако следите блога на BookMark, най-вероятно ще сте сред първите, които ще научат горещите новини.

LinkedIn провежда месечни проучвания за най-търсените професии в световен мащаб, като по този начин предоставя уникална и достоверна информация за глобалния пазар на труда. Последните данни сочат, че търсенето на шофьори, готвачи и медицински сестри е нараснало над два пъти в сравнение с предходния месец. Търговците и софтуерните инженери пък продължават да са много търсени професии от началото на пандемията. Ето и 10-те професии с най-голям ръст в търсенето:

  1. Шофьор
  2. Софтуер архитект
  3. Готвач
  4. Медицинска сестра
  5. Специалист по обслужване на клиенти
  6. Домашна медицинска сестра
  7. Софтуерен инженер
  8. Борсов служител
  9. Управител
  10. Архитект

Още детайли ще намерите в блога на LinkedIn.

Статия на Forbes събира съветите на няколко топ кариерни специалисти в LinkedIn, които могат да бъдат безценни за търсещите работа и за хората, които търсят кариерно развитие. Съветите варират от начина, по който трябва да подготвите LI профила си, как да търсите информация, къде и по какъв начин да сте активни в професионалната мрежа, за да влезете в полезрението на работодателите, и още много. Прочетете статията тук.

Ако искате да се запознаете с най-ефективните начини да използвате функционалностите на LinkedIn за изграждане на личен или корпоративен бранд, запишете се курса по LinkedIn Marketing с лектор Александър Кръстев. Той ще се проведе от 4 до 30 август в платформата на SoftUni Digital. Запишете се до 2 август тук

Ако искате да получавате новини и полезни съвети за работа с LinkedIn директно на електронната си поща, абонирайте се за нашия LinkedIn бюлетин!