LinkedIn пуска нов рекламен формат за директни съобщения

LinkedIn Conversation Ads
Posted on: March 17, 2020 Posted by: Alexander Krastev Comments: 0

LinkedIn пуска нов рекламен формат за директни съобщения

LinkedIn влиза още по-дълбоко в директната комуникация между компаниите и техните потребители. Във вторник компанията представи новия си рекламен формат за директни съобщения Conversation Ads. Той надгражда познатите вече Message Ads, като позволява продължаваща комуникация и подготвянето на темплейти, през които получателите да правят своя избор за посока на разговора.

Conversation Ads ще бъдат достъпни за потребителите през Campaign Manager на LinkedIn от началото на април и ще се активират при две рекламни цели – Website visits и Lead generation. По този начин те ще дават възможност на компаниите да препращат трафик директно към сайта си, да събират данни директно в платформата, да получават повече регистрации за събития или да теглят полезни материали.

При създаването на Conversation Ad кампания има възможност да бъдат добавяни до 5 различни Call-to-action (CTA) бутона, с които да бъде започната комуникацията, както и да се добави последващ отговор след като получателят е направил своя избор. Така с минимална автоматизация и персонализация чрез macros като %FIRSTNAME%, %FULLNAME%, и %COMPANYNAME% се поставя добро начало на бизнес разговор.

За да бъдат предпазени потребителите от прекалено голям брой промоционални съобщения, те ще бъдат ограничавани до едно получено съобщение на всеки 45 дни. Както е характерно за LinkedIn, кампаниите ще бъдат разпращани от името на конкретни професионалисти, а не на фирмени страници.

От LinkedIn ще разкажат повече за формата на специален уебинар “Messaging Strategies for the Modern Marketer: Turning Conversations into Conversions” на 9 април, а най-нетърпеливите да изпробват Conversation Ads могат да разгледат няколко темплейта в този PDF, подготвен от екипа на професионалната мрежа.