LinkedIn през 2020 г.: Повече възможности за комуникация за компаниите и нови нагласи от страна на потребителите

Posted on: януари 23, 2020 Posted by: Alexander Krastev Comments: 0

LinkedIn през 2020 г.: Повече възможности за комуникация за компаниите и нови нагласи от страна на потребителите

Увеличени възможности за комуникация от страна на компаниите към техните служители и промяна в разбиранията за LinkedIn при потребителите у нас очаква през 2020 г. Александър Кръстев, преподавател по LinkedIn в Нов български университет и създател на дигитална агенция BookMark. Той бе гост в студиото на “Бизнес старт” по Bloomberg TV Bulgaria и разказа кои са новите функционалности на професионалната социална мрежа LinkedIn и защо не бива да я подценяваме.

“2019 година беше много успешна за LinkedIn от потребителска гледна точка, главно заради новите функционалности, които правят платформата по-динамична и разнообразна. Тя сякаш разби консерватизма по отношение на възможностите за създаване на съдържание”, сподели Александър Кръстев.

Кръстев обърна внимание на подобренията през последните месеци в придобитата от Microsoft през 2016 г. платформа. Сред тях са живите излъчвания чрез LinkedIn Live, бутоните за реакция и връщането на възможността за създаване на онлайн събития. Според него именно тези нововъведения ще са ключови за развитието на социалната мрежа през 2020 г.

Експертът коментира и тенденциите при потребителите в България.

“Компаниите в момента се интересуват предимно от възможностите за подбор на персонал и изграждане на работодателска марка чрез LinkedIn, но с увеличаването на функционалностите и бизнесът, и отделните професионалисти у нас ще осъзнаят силата на платформата като важен инструмент за бизнес развитие с възможности за привличането на потенциални клиенти”, каза Кръстев.

Възможността за по-дълбок бизнес анализ чрез Sales Navigator и интеграцията с инструменти на Microsoft е сред водещите предимства на LinkedIn според Кръстев. HR-те могат да проследят професионалния път на кандидатите за работа при тях в много по-детайлен аспект, което улеснява работата им значително. 

“Важно е да променим разбирането си за LinkedIn. Това не е единствено място, където да си намериш работа. Там можеш да създаваш изключителни професионални възможности, дори да имаш малък бизнес – чрез създаване на контакти и ефективна комуникация с потенциалните клиенти”, уверен е специалистът по дигитален маркетинг. 

Александър Кръстев сподели кое ще бъде ключовото умение за 2020 година – работа с блокчейн технологии. Според данни на LinkedIn, то ще бъде търсено най-често в обявите за работа в платформата през тази година. След това се нареждат познанията в областите на облачните изчисления, аналитичната аргументация, изкуствения интелект и UX дизайна. 

Допълнителна информация:
Диляна Денева, BookMark
dilyana@bookmark.bg
+359 899 190 284