Джеф Уийнър отстъпва поста си на Райън Рослански след 11 години начело на LinkedIn

Posted on: February 5, 2020 Posted by: Alexander Krastev Comments: 0

Джеф Уийнър отстъпва поста си на Райън Рослански след 11 години начело на LinkedIn

Дългогодишният главен изпълнителен директор на професионалната платформа LinkedIn Джеф Уийнър напуска поста от 1 юни 2020 г., но остава в компанията като председател на борда. На негово място ще встъпи досегашният вицепрезидент по развитието на продуктите Райън Рослански.

Уийнър бе назначен на поста CEO лично от създателя на компанията Рийд Хофман през декември 2008 г. Оттогава LinkedIn увеличи членовете си от 33 млн. до над 675 млн., а приходите нарастнаха от $78 млн. до над $6.8 млрд. Закупената от Microsoft през 2016 г. професионална мрежа вече има над 16 000 служители в целия свят.

От собствения си профил в мрежата Уийнър се обърна и към членовете:

Въпреки мащаба и влиянието, което постигнахме досега, изглежда, че в много аспекти от работата ни тепърва започваме! Нямам търпение да видя пътя, по който ще поеме нашият екип и цялата общност!

В новата си роля той ще се фокусира върху изграждането на следващото поколение лидери в LinkedIn, както и в изграждането на ключови външни партньорства за платформата, става ясно от официалното съобщение на компанията.

Бъдещият главен изпълнителен директор Райън Рослански е отговорен за някои от най-важните промени в платформата през последните 10 години. Под негово ръководство се развиват B2B продуктите под брандовете Sales Navigator и Marketing Solutions, а освен това Рослански ръководи придобиването на образователната платформа Lynda.com и интеграцията с другите продукци на Microsoft.

Тоумър Коен, настоящи вицепрезидент, отговарящ за LinkedIn Marketing Solutions, ще поеме развитието на продуктите на мястото на Рослански от 1 юни.

Благодаря ти, че ръководи LinkedIn! Научих ужасно много от теб през последните няколко години, особено от ясния ти фокус – от визията до ценностите. Благодарен съм, че продължаваш да си лидер, и нямам търпение да работим заедно и в новото ти амплоа”, не закъсня с поздравленията и изпълнителният директор на Microsoft Сатя Надела.

Цялото обръщение на Уийнър към служителите на компанията можете да прочетете тук.