Instagram представя редизайн на своята Story лента

Posted on: June 17, 2020 Posted by: Теодора Рафаилова Comments: 0

Instagram представя редизайн на своята Story лента

Нова двойна Story лента е достъпна от днес за бета потребителите на Instagram в България.

Причината за редизайна е популярността на формата и желанието на платформата да продължи да се развива. Проучване за ежедневната активност в Instagram показва, че над 500 милиона потребители използват активно Story всеки ден, публикувайки разнообразно съдържание. Интересът е толкова голям, че други социални мрежи като LinkedIn също обмислят включването на възможност за добавяне на снимка, стикери или кратко видео към профилите.

С увеличаването на площта на екраните на мобилните устройства възможността за представяне на повече съдържание нараства правопропорционално. Така в новата Story лента видимите профили са до шест, а потребителите отново могат да скролват между публикуваното съдържание с плъзгане.

Запазва се хронологичната подредба на публикуваните Story, като отново е отдадено предимство на Instagram Live формата, който извежда като първи акаунтите с активен Live стрийминг.

Увеличена е и честотата на предлаганото спонсорирано Story съдържание. Към този момент всеки трети пост, който бета потребителите виждат, е рекламен. За сметка на това, ограничен е броят на поредните постове със спонсорирано съдържание (back-to-back Stories ads).

Статистиката показва, че една трета от най-гледаните Story в Instagram са дело на бизнес акаунти, а самите те използват формата поне два пъти седмично. 15–25% от всички потребители следват линковете, които са част от тези публикации, за да посетят рекламодателя.

Повече за всички възможности, които Story форматът предлага на потребителите, за да разкажат своите дигитални истории, можете да откриете в нашата ПетъчнаОперативка №7.

Получавайте още интересни материали, свързани с маркетинг и комуникация, директно на електронната си поща! Абонирайте се за нашия бюлетин през формата долу 👇👇👇