Художничката Лиляна Дворянова с виртуална премиера на своята първа книга

Posted on: April 15, 2020 Posted by: Диляна Денева Comments: 0

Художничката Лиляна Дворянова с виртуална премиера на своята първа книга

Българската художничка и визуален артист Лиляна Дворянова ще представи своя писателски дебют – “Слончето, което искаше да лети”. Виртуалната премиера ще се проведе на 21 април от 11 часа кaто Facebook Live, организиран от издателство “Мармот”. Обичаната детска писателка Радостина Николова, която е и съосновател на издателството, ще бъде домакин на събитието.

“Слончето, което искаше да лети” е красива картинна книга с трогателно послание и отворен финал. Тази “парцалена история с два края” разказва за силата на мечтите и близките приятели, които са готови да помогнат в осъществяването им. Това е първи писателски проект за Лиляна Дворянова.

С магистърски степени по философия и графичен дизайн, както и докторска степен в сферата на изобразително изкуството, Лиляна е автор на илюстрации към детски книги и учебници. Твори в различни области на визуалното изкуство – живопис, графика, фотография, концептуални форми, илюстрация. Има девет самостоятелни изложби в България, Европа и САЩ и участва в над двадесет сборни изложби на съвременното българско изкуство.

За книгата:

“Слончето, което искаше да лети”

Автор: Лиляна Дворянова
Илюстрации: Лиляна Дворянова
Редакция: Издателство „Мармот”
Печат: Алианс Принт
Година на издаване: 2020
Твърди корици, луксозна
Изцяло цветни илюстрации
Възраст: 0-7 г.
Обем: 32 стр.
ISBN: 978-619-7241-13-6

Тази новина и визуални материали можете да изтеглите тук.

За допълнителна информация:

Милена Ташева
mila@bookmark.bg
0878 889 349