Фирмената страница в LinkedIn като огледало на ценностите и идеалите

Posted on: февруари 11, 2020 Posted by: Теодора Рафаилова Comments: 0

Фирмената страница в LinkedIn като огледало на ценностите и идеалите

Всяка разрастваща се компания рано или късно се изправя пред нуждата от нови кадри. Оглеждаме се не просто за служители, а за хора, чиито работна етика и умения биха резонирали с тези на организацията. За да привлечем правилните хора, за да мотивираме добри професионалисти да станат част от екипа ни, трябва да позиционираме компанията си и нейните идеали – ценности, мисия и визия – правилно.

Стремежът към оптимално налагането на компания като надежден партньор и работодател е есенцията на изграждането на работодателската марка (employer branding). А един от най-добрите начини това да бъде правено е чрез разказването на истории от и за компанията. Тук няма как да не обърнем поглед към LinkedIn, платформата, обединяваща широк кръг от професионалисти, потенциални работодатели, клиенти и кандидати, около идеята за споделяне на експертни знания и прогресивно развитие.

Когато говорим за разпространение на корпоративно съдържание в професионалната мрежа, основната функционалност са фирмените страници (Company Pages). Там можем да споделяме текстови статуси, линкове, видеа, а отскоро и PDF-документи, които се визуализират като презентация и са наистина любопитен формат.

BMTip: За по-добро разпространение на съдържанието публикувайте първо на фирмената страница, а след това помолете служителите в компанията да споделят в своите профили през бутона Share.

Дали обаче “корпоративен” означава “скучен”? Почти никога. И за да се уверите сами, нека видим

какво е съдържанието, което можем да създаваме и публикуваме в корпоративната си страница в LinkedIn!

  • Статии, споделящи добри лидерски практики

Добрите лидери не просто водят своя екип, те го изграждат, обучават и насърчават. Споделяйки своите добри практики под формата на кратки статии, можете да предадете своите идеали и идеи за корпоративна култура. Това е идеален начин и за позициониране на мениджмънта на компанията през лидерство на мисълта. (Тук можете да направите изключение и текстовете да бъдат публикувани първо в техните лични профили като статии и след това да бъдат споделени на страницата)

  • Съвети за успешно кариерно развитие. Това могат да бъдат материали под формата на списъци със съвети (listicles) в корпоративния блог, съдържащи есенцията на години опит в бизнеса.
  • Статии с експертни мнения и коментари. Мястото за позициониране на експертите в компанията – ако разполагате с “отбор” от поне трима специалисти, които да споделят своите познания и да анализират глобалните тенденции, то имате сериозно предимство пред конкурентите.
  • Новини от сектора. Всичко ново около бизнес сегмента, което може да намери място тук. Разбира се, при всяко подобно споделяне трябва да се добавя стойност, било то с коментар или кратка история на компанията, свързана с конкретния казус или явление.
  • Животът в нашата компания – Един страхотен екип! Разказвайте повече за корпоративната култура, средата на работа в компанията, общочовешките ценности на екипа. Тук можете да добавите информация за каузи или благотворителни инициативи, които компанията подкрепя.

BMTip: Превърнете това в седмична рубрика, дайте ѝ запомнящо се име и публикувайте наистина редовно. Тя би била още един чудесен начин да разказвате за хората в компанията.

  • Мнения от служители. Това могат да бъдат разкази на служители за кариерния път, довел ги до компанията, за влиянието на работата и екипа върху професионалната им квалификация и себеуважение. Служителите могат да споделят съвети към други професионалисти и своето виждане за развитието на компанията.
  • Новини от компанията. Тук е мястото за статии, свързани с нови продукти или услуги, които компанията предлага, с промени в екипа и дори корпоративната структура. Всеки спечелен приз или отличие за компанията може да намери място тук.
  • Полезно за читателите съдържание. Всяко съдържание, което е интересно за екипа, би било интересно и за бъдещите негови членове.

BMTip: Голяма част от съдържанието, което можем да публикуваме в LinkedIn, е вече създадено и налично в сайта на компанията ни. Реално извършваме едно своеобразно рециклиране на съдържание, давайки му нов облик и насочвайки го към по-отбрана аудитория, до която вероятно не сме достигнали при предишните споделяния. 

Компаниите, също като хората, които работят в тях, са социални същества. Те имат своите приятели, верни партньори и лоялни клиенти. Създавайте разнообразно съдържание за страницата на своята компания, предизвиквайте дискусии и не пропускайте да отговаряте буквално на всеки коментар, който получите.

Получавайте още интересни материали, свързани с маркетинг и комуникация, директно на електронната си поща! Абонирайте се за нашия бюлетин през формата долу 👇👇👇