Facebook и Instagram с нови функции в подкрепа на малкия бизнес

Posted on: May 12, 2020 Posted by: Теодора Рафаилова Comments: 0

Facebook и Instagram с нови функции в подкрепа на малкия бизнес

Facebook представи нови функции в подкрепа на бизнеса. Те ще позволят на потребителите да отбелязват своите любими компании и да откриват нови продукти по-лесно чрез личните си профили. Бизнес страниците получават инструмент за подобряване на комуникацията си с клиенти под формата на специален Business Inbox и възможност за достигане до повече потребители в зависимост от местоположението им.

Подкрепете малкия бизнес

Нов стикер, насърчаващ подкрепата за малкия бизнес, е вече достъпен за бета тестерите на Instagram. Стикерчето “Подкрепете малкия бизнес” (Support Small Business) позволява на потребителите да отбележат профила на любима марка в своето Story.

Всеки потребител, който преглежда публикуваното Story, може да кликне върху стикера и да разгледа профила на отбелязаната компания. Всички Story, в които е включен стикера, публикувани от следвани акаунти, са изведени на първо място в Story лентата на приложението.

За разлика от други стикери като “Местоположение” (Location), “Въпроси” (Questions) и “Обратен брояч” (Countdown), “Подрепете малкия бизнес”(Support Small Business) не може да променя цветовете си според предпочитанията на потребителите. Той обаче може да променя своя облик – да предоставя бърз преглед на три снимки от отбелязания профил или само името му.

“Със стикер “Подкрепи малкия бизнес” потребителите лесно могат да покажат любовта си към определена компания в своето Story. Това ще помогне и на компаниите да достигнат до нови потребители”, казват от компанията в официалното съобщение, с което обявяват функционалността.

До дни тя ще бъде достъпна за всички акаунти.

Как да използвате стикер “Подкрепете малкия бизнес”?

Изберете фон за своята публикация.
Изберете стикер “Подкрепете малкия бизнес” от менюто със стикери.
Напишете името на бизнес акаунта, който искате да отбележите.
Изберете между двете оформления на стикера като кликнете два пъти върху него.
Публикувайте вашето Story.

За да разгледате стикер в чуждо Story просто кликнете върху него.

Близо до теб

Facebook представя и цяла нова секция наречена Businesses Nearby, която ще позволи на потребителите да виждат профилите и публикациите на бизнес страници в близост до местоположението им. Обхвата на функцията може да бъде разширен според предпочитанията на потребителите от 1600 км до 800 км.

Освен да насърчи промотирането на малките бизнеси от лоялните им клиенти, секцията ще помогне и на потребители да откриват по-бързо важни и нужни стоки от производители и снабдители, намиращи се в близост до тях. Това е още една възможност потребителите на социалната мрежа да подкрепят любимите си комапании, засегнати особено тежко от пандемията от COVID-19.

От компанията се опитват и да улеснят комуникацията между бизнеса и клиентите, добавяйки специален Business Inbox в Messenger, който да позволи на собствениците на бизнес страници във Facebook да отговарят по-бързо на съобщения.

“Малките бизнеси са изключително важни за обществото ни! Щастлива съм, че днес представяме новата Businesses Nearby функция, която ще помогне на потребителите да откриват и да се свързват с производители в своя регион. Те могат да използват #SupportSmallBusiness, да отбележат бизнес страница във Facebook или да използват стикер в Instagram, за да покажат подкрепата си”, сподели Шерил Сандбърг, главен оперативен директор на Facebook.

Тези промени са част от подкрепата, която Facebook оказва на редица бизнеси, засегнати от мерките за ограничаване на пандемията. От началото на извънредната ситуация, Facebook въведе множество нови функционалности, които да осигурят на потребителите на мрежата надеждна и сигурна информация, а на учените от цял свят – достъп до данни за движението на потребителите (програмата Data for Good). Компанията обяви и програма за финансова подкрепа на малкия бизнес с общ бюджет от 100 милиона долара, достъпна за определени страни.

Получавайте още интересни материали, свързани с маркетинг и комуникация, директно на електронната си поща! Абонирайте се за нашия бюлетин през формата долу 👇👇👇