Дигитален калейдоскоп от младежки мечти в “Просто любов” от Джесика Парк

Posted on: June 24, 2020 Posted by: Диляна Денева Comments: 0

Дигитален калейдоскоп от младежки мечти в “Просто любов” от Джесика Парк

В първите дни на лятото издателство ICU представя на своите читатели перфектното четиво за предстоящия сезон – “Просто любов“ от Джесика Парк. Американската авторка на младежки романи е добре позната на родната публика с трогателната си книга “180 секунди” (ICU, 2019 г.). Сега заявка за същия успех дава новото заглавие на Парк, посветено на любовта – любовта в семейството, любовта между приятели и романтичната любов.

„Просто любов“ създава убедително атмосферата на съвременния живот на милениал поколението. Джесика Парк успява да улови нюансите в онлайн общуването и връзката му с реалния свят, увличайки читателите в дигитален калейдоскоп от младежки мечти, надежди и страхове. Повечето глави започват с фейсбук статуси, а чувството за хумор прави четивото леко и приятно за отмора.

Първите дни от самостоятелния колежански живот на Джули не се развиват според плановете ѝ. Премествайки се от Охайо, тя очаква началото на своята приказка, но още с пристигането си в Бостън нещата се объркват. Градът е пренаселен, апартаментът, който е наела и предплатила, се оказва ресторант за бурито, а Джули остава без подслон.

Благодарение на майка си Джули заживява с чудатото семейство Уоткинс. Младото момиче попада в съвсем различен от своя собствен свят. Домакините дискутират политика, религия и култура, живопис и антропология, но не и картоненото копие на най-големия син в семейството, което тринайсетгодишната им дъщеря Селест носи винаги със себе си.

Учебната година обещава да бъде интересна, а Джули ще разбере не само къде в Бостън продават най-добрата Coolatta, но и как се ражда любовта, и колко дълго можеш да летиш, преди да пропаднеш.

“Просто любов“ разгръща темите за семейните взаимоотношения, за травмите и тяхното всеобхватно влияние. Изключително увлекателна и близка до съвременния начин на общуване, книгата ще се хареса преди всичко на младите читатели. А родителите, които ще си позволят да излязат от зоната си на читателски комфорт, ще успеят да разберат по-добре чувствата и терзанията на своите деца.

Джесика Парк е родена в Бостън, завършва колежа Макалистър в Сейнт Пол, Минесота, с бакалавърска степен по психология. Макар да има възможност да практикува клинична психология, Парк предпочита да изследва хората чрез своите герои. В книгите ѝ присъстват теми, свързани с безпокойството и травмите в детството, психичното здраве и влиянието на социалните мрежи върху него.

Наред с хилядите страници юридически и технически текстове Елка Виденова превежда – от и на английски – художествена литература и публицистика, наръчници по икономика и книги за деца. Сред авторите, чиито книги е превеждала, се нареждат Стефани Майер, Колъм Тойбин, Йосип Новакович, Джон Ъпдайк, Гор Видал, Малкълм Гладуел и Джошуа Ферис.

За книгата:

“Просто любов”

Автор: Джесика Парк
Превод: Елка Виденова
Дизайн на корицата: Стоян Атанасов, Kontur Creative
Редактор: Невена Дишлиева-Кръстева
Коректор: Ива Колева
Предпечатна подготовка: Асен Илиев
Брой страници: 328
Цена: 17.90 лв.
Формат: 140х210
ISBN: 978-619-7153-69-9

Тази новина, откъс от книгата и визуални материали можете да свалите тук.

За допълнителна информация:

Милена Ташева
Агенция BookMark
mila@bookmark.bg
0878 889 349