3 новости около фирмените страници в LinkedIn, които да изпробвате още днес

Posted on: септември 3, 2020 Posted by: Александър Кръстев Comments: 0

3 новости около фирмените страници в LinkedIn, които да изпробвате още днес

LinkedIn беше една от глобалните платформи, които реагираха най-бързо и адекватно на промените около пандемията. В рамките на няколко седмици професионалната мрежа пусна до всички потребители част от beta функционалностите си, а някои нововъведения бяха организирани и активирани от нулата – за тях ви разказваме всеки петък в нашия LinkedLetter.

Днес обаче ще се фокусираме върху промените във фирмените страници (LinkedIn Pages), които ще ви дадат възможност да направите комуникацията с клиентите и служителите на компанията още по-ефективна. През изминалите месеци от LinkedIn многократно акцентираха върху важността за самите тях, затова и виждаме значителна част от нововъведенията да са в тази посока.

1. LinkedIn Events за всички

Вероятността да не сте научили, че събитията в LinkedIn отново са тук, е малка, но все пак – вече всеки потребител на професионалната мрежа може да създаде виртуално събитие. Това се отнася и за администраторите на страници. Имах възможността да тествам beta версията на тази функционалност още през есента на 2019 г. и продължаваме да я ползваме активно за редовните събития на Forbes Bulgaria.

Тук имате възможност да ангажирате предварително потенциалната си аудитория, да представяте на стъпки програмата и участниците, както и да позиционирате спонсорите пред подбрана публика. Макар че обикновено ъпдейтите в събитията не излизат като Notifications на потвърдилите присъствие, както е във Facebook, организаторите имат възможност да препоръчат (Recommend) по 2 поста на всеки 7 дни (вижте как става това тук). Не забравяйте, че възможността за изграждане на връзка не приключва с реализирането на събитието – все по-често в онлайн формат – а продължава и след края му.

Вашите събития в LinkedIn вече са леснодостъпни в менюто
Вашите събития в LinkedIn вече са леснодостъпни в менюто

От началото на септември събитията на страниците са налични в отделен таб в менюто на всяка страница, а съвсем скоро предстои въвеждането на функционалност, с която организаторите на събитието да получат контактите на всички, които са се „присъединили“ към виртуалния му вариант в LinkedIn. Ще тестваме това през следващите седмици и обещаваме да ви разкажем в началото на октомври!

Вижте няколко съвета за управление на събития в LinkedIn от Адити Медирата тук.

2. По-сериозна ангажираност на и със служителите

Теоремата, че служителите са най-добрите посланици на компанията, отдавна се е превърнала в клише просто защото е вярна. Голямата тайна при управлението на фирмени страници в LinkedIn, особено в България, е, че силата на една страница е функция на личните мрежи на служителите в компанията. Колкото повече от служителите имат добре развити мрежи от контакти и споделят съдържание от компанията, толкова по-бързо може да расте самата страница.

Администраторите на страниците могат да уведомяват служителите за важно съдържание
Администраторите на страниците могат да уведомяват служителите за важно съдържание

Затова след вливането на функционалността за комуникация със служителите Elevate на администраторите на страниците бе активиран бутонът Notify Employees. Така те могат да известяват веднъж на 24 часа всички служители на съответната компания, че има важно ново съдържание за споделяне. Работете активно върху това този инструмент да се превърне в често ползвана от екипите практика.

След масовото навлизане на работата от дома различни изследвания сочат засилващи се нива на отчужденост между колеги и към мениджмънта на компаниите. Като отговор на тези тенденции идва най-новата добавка към функционалностите на фирмените страници в Linkedin – секцията „Моята компания“ (My Company) за организации с над 200 служители. На обособения таб хората от компанията ще могат да виждат и създават съдържание от екипите, повишения, постижения и годишнини, както и предложения за свързване с колеги, с които не са директни контакти в LinkedIn.

Ако администрирате страница на голяма компания, можете да видите кратки насоки за това как да комуникирате тази нова функционалност с членовете на екипа в този PDF.

3. Ново ниво на връзката с последователите за превръщането им в клиенти

Дълго време за администраторите беше трудно да идентифицират последователите на страниците, за да опитат по-задълбочена комуникация.

Как изглежда списъкът с последователи на страниците
Как изглежда списъкът с последователи на страниците

Доскоро Follower секцията в Page Analytics ни даваше статистика за броя нови последователи по дни и тяхната професионална демография (локация, компания, позиция и др.). Сега вече можете да видите и отделните потребители, техния headline и кой месец са последвали страницата.

Това позволява да се прави малко по-детайлен анализ на всеки един от последователите и ако е идефициран като качествен потенциален клиент, да бъде вкаран от търговците във фунията на социални продажби. За тях обаче ще си поговорим следващата седмица 🙂