Три предстоящи заглавия влязоха във фокуса на “BookMark представя…” – vol. 5

Posted on: February 25, 2019 Posted by: Диляна Денева Comments: 0

Три предстоящи заглавия влязоха във фокуса на “BookMark представя…” – vol. 5

Дигиталната агенция BookMark, част от семейството на “Аз чета”, за пореден път събра книжни блогъри и влогъри в София, P. M. Cafe в Paradise Center, за петото издание на „BookMark представя…“. Създателят на агенцията Александър КръстевЦветомила Димитрова от „Аз чета“ и гост блогърът Калина Петрова разказаха на присъстващите за три любопитни заглавия, които са ги заинтригували. За първи път от провеждането на формата всички представени книги бяха предстоящи издания, които тепърва ще се появят на българския пазар.

Във фокуса на срещата попаднаха “Кая” от Анна Палазова“Единствената жена в стаята” (изд. Обсидиан“) от Мари Бенедикт и “K-POP Речникът” (изд. “Locus”) от Усун Канг.

Събитието откри Алекс Кръстев, който представи дебюта “Кая” на самопубликуващата авторка Анна Палазова. Той разказа за пътя на книгата до агенцията, как Анна е потърсила услугите на BookMark за рецензия и последвалата работа по романа, който Алекс определи като “ърбън фентъзи с главна героиня, която напомня на Джеймс Бонд”. Той похвали визията зад историята, която се очаква да прерасне в трилогия, и я препоръча на всички любители на шпионския жанр.

За историческия роман с феминистична нотка “Единствената жена в стаята” говори Цветомила Димитрова. Тя разказа на присъстващите за емблематичната актриса и изобретателка Хеди Ламар, благодарение на която днес използваме GPS и безжична връзка. В своята творба Мери Бенедикт обхваща периода ѝ на сътрудничество с американската армия през Втората световна война и последвалия ѝ брак с оръжеен магнат. Цвети насочи към книгата почитателите на биографиите.

Последният презентатор за деня беше гост блогърът на събитието Калина Петрова от „A Court of Books and Magic“. Тя беше поканена специално да представи “K-POP Речникът” като човек с “9 години стаж в k-pop и k-drama индустрията”. Калина проследи историята на корейската вълна, навлизаща силно и в България, и амбицията на азиатската страна да се наложи в световен мащаб чрез своя шоубизнес. Тук идва и ролята на “K-POP Речникът” – да помогне на читателя да се ориентира в тази култура, да опознае този начин на живот и нейния език.

Следващото издание на „BookMark представя…“ ще се проведе през март, а ние ще ви споделим подробности за срещата и представените заглавия!

„BookMark представя…“ е месечен формат, който е насочен специално към блогъри. На него се обсъждат значими предстоящи или вече публикувани книги. Работата и връзката с блогъри са изключително важно звено от целия издателски процес и сред най-големите приоритети на едноименната агенция е поддържането на актуална информация за българската блогосфера.

Снимки: Мартина Ламбова